Vervoer op Curaçao

Vervoer op curacao
5
(2)

Wanneer je gaat stage lopen of gaat werken op Curaçao, zul je ook vervoer op Curaçao moeten regelen. Curaçao is natuurlijk een eiland met de langste weg van 66 KM, dus dat is in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland erg klein. Echter, in praktijk is dit toch echt anders omdat je hier nergens harder mag dan 80 KM per uur en we veel meer stoplichten en rotondes hebben. 

Als je je op de weg begeeft op het eiland dan is het heel belangrijk om goed de verkeersborden in de gaten te houden. De wegmarkeringen zijn niet altijd meer even zichtbaar dus verkeersborden zijn hierin wel leidend.

Openbaar vervoer op Curaçao

Je hebt bussen op Curaçao die je van punt A naar punt B kunnen brengen. Het is alleen niet zo goed geregeld als in Europa. Je hebt hier bordjes met ‘bushalte’ en dan moet je wachten totdat er een bus komt en dan is het de vraag waar de bus naar toe gaat. Je hebt hier niet van die dienstregelingen borden. Wel heb je een centraal busstation in Otrobanda en vanuit hier vertrekken alle bussen. 

Je hebt ook nog kleine busjes op Curaçao en dit zijn particuliere bussen. Deze busjes kun je overal staande houden om in te stappen. Je hoeft daar dus niet per se voor naar een bushalte. Voordeel van deze busjes is, dat ze je ook naar een gekozen punt toe kunnen brengen. Nadeel hiervan is dat wanneer iedereen dit doet de bus rit veel langer wordt!

De kosten van het openbaar vervoer op Curaçao zijn in verhouding met Europa niet duur. Reken ongeveer 2 – 3 ANG per ritje. 

Auto huren op Curaçao

Bijna iedere student of jong werkende die wij helpen bij CuraStage heeft een rijbewijs. De meesten kiezen dan ook altijd voor een auto huren op Curaçao. Dit heeft ermee te maken dat je op het eiland geen fietspaden hebt dus iedereen zit op de autoweg en dat kan soms wel gevaarlijk zijn. Het huren van een auto op Curaçao is het fijnste vervoermiddel omdat je overal naar toe kunt rijden en je niet hoeft te wachten totdat er een bus komt. 

De prijzen van het huren van een auto voor langere termijn liggen rond de 950 ANG per maand. Dan heb je een goede auto waarmee je veilig over het eiland kan toeren. Benieuwd naar welke auto’s je bij ons kunt kiezen? Bekijk onze vervoersmogelijkheden hier. 

Scooter huren op Curaçao

Een mogelijkheid bij CuraStage is ook het huren van een scooter op Curaçao. Wij adviseren dit eigenlijk alleen als je niet te ver hoeft te rijden naar je stageplaats of werkplek. Dit omdat er dus geen aparte paden zijn voor fietsers of scooters. 

Uiteraard kun je er wel voor kiezen om een scooter te huren en dan ben je natuurlijk wel goedkoper uit dan wanneer je een auto huurt op Curaçao! Voor ongeveer 450 ANG per maand heb je een scooter en kun je lekker rond toeren op het eiland. Let wel op dat wanneer je een scooter huurt je niet overal naar toe kunt. 

Al met al adviseren wij van CuraStage om altijd een auto te huren op Curaçao! Heb je geen rijbewijs, dan zouden wij gaan voor een scooter. 

Vervoer op Curaçao regelen

Als je CuraStage inschakelt voor het regelen van onder andere vervoer dan kun je bij ons aangeven wat je voorkeur heeft tijdens je aanmelding en wij gaan voor je op zoek.

Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk ze hier.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage