+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Vervoer op Curaçao

Vervoer op curacao
5
(2)

Wanneer je gaat stage lopen of gaat werken op Curaçao, zul je moeten reizen naar je werk. Curaçao is natuurlijk een eiland met de langste weg van 66 KM, dus dat is in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland erg klein. Echter, in praktijk is dit toch echt anders omdat je hier nergens harder mag dan 80 KM per uur en we veel meer stoplichten en rotondes hebben. 

Openbaar vervoer op Curaçao

Je hebt bussen op Curaçao die je van punt A naar punt B kunnen brengen. Het is alleen niet zo goed geregeld als in Europa. Je hebt hier bordjes met ‘bushalte’ en dan moet je wachten totdat er een bus komt en dan is het de vraag waar de bus naar toe gaat. Je hebt hier niet van die dienstregelingen borden. Wel heb je een centraal busstation in Otrobanda en vanuit hier vertrekken alle bussen. 

Je hebt ook nog kleine busjes op Curaçao en dit zijn particuliere bussen. Deze busjes kun je overal staande houden om in te stappen. Je hoeft daar dus niet per se voor naar een bushalte. Voordeel van deze busjes is, dat ze je ook naar een gekozen punt toe kunnen brengen. Nadeel hiervan is dat wanneer iedereen dit doet de bus rit veel langer wordt!

De kosten van het openbaar vervoer op Curaçao zijn in verhouding met Europa niet duur. Reken ongeveer 2 – 3 ANG per ritje. 

Auto huren op Curaçao

Bijna iedere student of jong werkende die wij helpen bij CuraStage heeft een rijbewijs. De meesten kiezen dan ook altijd voor een auto huren op Curaçao. Dit heeft ermee te maken dat je op het eiland geen fietspaden hebt dus iedereen zit op de autoweg en dat kan soms wel gevaarlijk zijn. Het huren van een auto op Curaçao is het fijnste vervoermiddel omdat je overal naar toe kunt rijden en je niet hoeft te wachten totdat er een bus komt. 

De prijzen van het huren van een auto voor langere termijn liggen rond de 1000 ANG per maand. Dan heb je een goede auto waarmee je veilig over het eiland kan toeren. Benieuwd naar welke auto’s je bij ons kunt kiezen? Bekijk onze vervoersmogelijkheden hier

Scooter huren op Curaçao

Een mogelijkheid bij CuraStage is ook het huren van een scooter op Curaçao. Wij adviseren dit eigenlijk alleen als je niet te ver hoeft te rijden naar je stageplaats of werkplek. Dit omdat er dus geen aparte paden zijn voor fietsers of scooters. 

Uiteraard kun je er wel voor kiezen om een scooter te huren en dan ben je natuurlijk wel goedkoper uit dan wanneer je een auto huurt op Curaçao! Voor ongeveer 450 ANG per maand heb je een scooter en kun je lekker rond toeren op het eiland. Let wel op dat wanneer je een scooter huurt je niet overal naar toe kunt. 

Al met al adviseren wij van CuraStage om altijd een auto te huren op Curaçao! Heb je geen rijbewijs, dan zouden wij gaan voor een scooter. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!