Verzekeringen voor Curaçao

Verzekeringen voor Curacao
5
(2)

Ga je binnenkort stage lopen, werken of vrijwilligerswerk doen op Curaçao, dan moet je ook nadenken over verzekeringen voor Curaçao. Uiteraard moeten er dan ook dingen worden geregeld en een van de belangrijkste dingen zijn je verzekeringen. In dit artikel gaan we je vertellen wat je qua verzekering moet regelen voor als je naar Curaçao toe gaat.

Verschillende verzekeringen voor Curaçao

Afhankelijk van hoe lang je blijft op het eiland en wat je exact kunt doen heb je keuze uit twee soorten verzekeringen. Een zorgverzekering en natuurlijk een reisverzekering. De meeste jongeren blijven korter dan acht maanden op het eiland en dan is alleen het kopje over een reisverzekering van belang.
Bij het plannen van een reis naar Curaçao is het belangrijk om te overwegen welke verzekeringen je nodig hebt om jezelf en je bezittingen te beschermen.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van elke verzekering zorgvuldig te lezen, inclusief uitsluitingen en dekkingen. Neem contact op met verzekeringsmaatschappijen om specifieke informatie te verkrijgen over de dekking en premies voor je verblijf op Curaçao.

Je zorgverzekering

Wanneer je gaat werken of vrijwilligerswerk gaat doen op Curaçao is de eerste belangrijke vraag voor hoe lang ga je dit doen? Indien het voor minder dan acht maanden is, dan kun je ingeschreven blijven in Nederland en behoud je daar je zorgverzekering. Let dan wel op dat je een goede reisverzekering kiest zodat je gedekt bent als je naar de huisarts of specialist moet op Curaçao! Maar later meer over je reisverzekering.

Ga je jezelf inschrijven op Curaçao dan zul je hier je zorgverzekering moeten regelen. Je kunt daarvoor naar de SVB en je zorgverzekering aanvragen en regelen. Overigens gaat dit ook vaak via je werkgever want hij is ook verplicht om een percentage van je loon te voldoen aan de SVB voor je zorgverzekering.

Heb je een tussenliggende periode van uitschrijven uit Nederland en inschrijven op Curaçao? Sluit dan een particuliere verzekering af! Zo ben je altijd gedekt voor ziektekosten. Een goede partij hiervoor is Oom Verzekeringen!

Als je gaat stage lopen op Curacao dan blijf je ingeschreven in Nederland en ben je gewoon nog verzekerd in Nederland. Wat wel belangrijk is, is het afsluiten van een goede reisverzekering zodat je gemaakte ziektekosten kunt terugvragen van je reisverzekeringsmaatschappij! Bekijk dus goed wat je nu vanuit je zorgverzekering gedekt krijgt en in hoeverre dit geldt voor de verzekeringen voor Curaçao. Wil je een extra verzekering voor je ziektekosten afsluiten? Neem dan eens een kijkje bij Insure to Study en JoHo Insurances!

Reisverzekering voor Curaçao

Naast het regelen van een goede zorgverzekering is een reisverzekering ook onmisbaar op Curacao. Denk hierbij aan het geval dat je telefoon kapot in het water valt of dat je de laptop van je huisgenoot laat vallen. Al deze ongelukjes kunnen wellicht gedekt worden door jouw reisverzekering! Daarnaast dekken veel reisverzekeringen ook nog eens bepaalde ziektekosten, hoe chill is dat!

Bij het afsluiten van een reisverzekering voor op Curaçao is het heel belangrijk dat je kijkt naar de dekking voor op Curaçao, want veel verzekeringen dekken wel veel landen maar net niet Curaçao. Je hoeft niet specifiek een autoverzekering voor Curaçao af te sluiten omdat je vaak gewoon verzekerd bent via de autoverhuurder. Je kunt daarbij kiezen voor de standaard WA verzekering of de all-risk verzekering. Afhankelijk van de autoverhuurder heb je hier een keuze tussen. Let op, op Curaçao heb je niet echt all-risk verzekeringen maar koop je het risico gewoon af direct bij de verhuurder.

Kortom, kom goed voorbereid qua verzekeringen voor Curaçao 😉 Heb je hulp nodig bij het regelen van een leuke vacature, huisvesting en of vervoer? Top, wij kunnen dit voor je regelen. Meld je aan en wij gaan voor jou aan de slag!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!