Voorbereidingskosten Curaçao

Vliegveld curacao
5
(3)

Wanneer je gaat stage lopen of werken op Curaçao heb je altijd te maken met voorbereidingskosten. Wij vertellen je waar je onder andere rekening mee moet houden.

Je vertrek naar Curaçao

Het begint natuurlijk allemaal met die ene leuke vacature en die heb je nodig als basis om te kunnen vertrekken naar Curaçao. Je kunt bij CuraStage kiezen uit een tweetal pakketten, namelijk het Alles-in-1 pakket en het Samenstel pakket. Deze kosten voor de bemiddeling zijn het dan ook meer dan waard!

Kosten voor vergunning

Nadat je jouw werkplek, huisvesting en vervoer hebt gekozen wordt het tijd om aan de slag te gaan met je Verklaring van Rechtswege. In onze pakketten kun je er direct voor kiezen dat wij deze voor je aanvragen. Los daarvan zul je ook documenten moeten aanleveren voor deze vergunningaanvraag. Sommige documenten kosten geld dat je moet betalen aan je gemeente of aan de overheid van Curaçao. Je moet hierbij rekening houden met een kostenpost van € 350 – 400. Dit is inclusief de leges van de vergunning aanvraag.

Vliegticket & Paspoort

Om naar Curaçao te gaan heb je natuurlijk wel een vliegticket nodig! In onze blog over goedkope vliegtickets hebben we een paar tips gegeven voor een goedkope vliegticket. Houd er rekening mee dat je ongeveer € 600,- kwijt bent voor een retour vlucht.

Naast een vliegticket heb je per se een paspoort nodig, anders kom je Curaçao niet in. Een paspoort kun je bij je eigen gemeente krijgen en de kosten verschillen per gemeente. Gemiddeld zijn de kosten van een paspoort € 60,-.

Verzekeringen

Op het moment dat je gaat werken of stage lopen op Curaçao wil je natuurlijk ook verzekerd zijn tegen ongevallen of schade aan de spullen. Hierdoor is het van belang om goede verzekeringen af te sluiten alvorens je vertrekt naar Curaçao. Houd ongeveer rekening mee met € 20,- aan verzekeringskosten!

Zomerkleren!

Jaaaaa, shoppen! Omdat het altijd lekker warm weer is op Curaçao is het handig om voldoende zomerkleding mee te nemen en die leuke slippers natuurlijk. Je kunt in Nederland lekker los gaan met het shoppen van zomerkleding. Houd er wel rekening mee dat je stage kledingdracht voorschriften kan hebben, informeer hier altijd even naar.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2022 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao