Waarom stagelopen op Curaçao?

Waarom stage lopen op Curacao
5
(15)

Waarom stagelopen op Curaçao? Wij gaan je vertellen waarom dit zo gaaf is om te doen. 

Een unieke ervaring en een onvergetelijke tijd beleven wil iedereen! Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom stagelopen op Curaçao echt een go is. Je verbreedt je horizon en proeft van nieuwe culturen.

Daarnaast heb je bij een stage in het buitenland een stap voor op andere sollicitanten die dit niet hebben gedaan. Stage lopen op Curaçao is een geweldige ervaring en je pakt er gelijk je voordeel mee!

Wij hebben alvast een aantal goede redenen voor je opgeschreven waarom een stage op Curaçao een dikke vette Go is.

Stagelopen op Curaçao is goed voor je ontwikkeling

Stagelopen op Curaçao geeft een stimulans aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert omgaan met andere culturen, talen en mensen. Je past je later makkelijker aan in verschillende werkvelden en weet exact hoe je met mensen moet omgaan. Werkgevers hechten grote waarde aan internationale ervaring die is opgedaan via studie of stage. Dit toont namelijk aan dat je zelfstandig kunt werken en je grote uitdagingen aankunt. Omdat werkgevers internationale ervaring een pré vinden is het ook goed om een stage te doen in het buitenland.

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers internationale ervaring een pre vinden. Een tussenjaar of een buitenlandse studie- of stageperiode op je cv onderscheidt je van de andere sollicitanten. Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen vinden sneller een baan. Ook als je wat wilt bereiken in de onderzoekswereld, is het belangrijk dat je een goed internationaal netwerk opbouwt.

Stagelopen op Curaçao maakt je rijker als persoon.

Tijdens je tussenjaar, studie of stage in het buitenland leer je veel nieuwe mensen kennen en je maakt gemakkelijk vrienden onder de andere studenten waarmee je samen studeert en woont. Je leert een andere wereld kennen doordat je verblijft in een ander land.

Niet even als toerist, maar voor langere tijd als inwoner en dus onderdeel van de bevolking. Je leert het leven en de mensen daar goed kennen. Je verkent je nieuwe woonplaats en vaak ook het land en de regio.

Het is een unieke kans die jij kunt pakken!

Als je straks een vaste baan hebt en je helemaal gesetteld bent, ga je niet zo snel meer voor een x periode naar het buitenland. Nu staat de wereld nog aan je voeten en kun je gerust zonder consequenties stage lopen in op Curaçao.

Kortom; Droom je ervan om een unieke en onvergetelijke ervaring te beleven? Waarom overweeg je niet om stage te lopen op Curaçao! Hiermee verbreed je niet alleen je horizon en dompel je jezelf onder in een nieuwe cultuur, maar je zult ook je carrièreperspectieven vergroten. Een buitenlandse stage zal je een voorsprong geven op andere sollicitanten die deze ervaring niet hebben gehad. Bovendien is het afronden van een stage op Curaçao een kans die je niet mag missen, omdat het een opmerkelijke ervaring is die een positief effect kan hebben op jouw persoonlijke en professionele groei. Werkgevers waarderen internationale ervaring, omdat het laat zien dat je zelfstandig kunt werken en in staat bent om uitdagende situaties aan te gaan. Bovendien ontmoet je als student in een vreemd land veel nieuwe mensen en maak je vrienden met medestudenten, wat kan leiden tot langdurige connecties. Aarzel niet, profiteer van deze uitzonderlijke gelegenheid en reserveer snel jouw plek via CuraStage door onze geweldige stagekansen te bekijken op onze website!

Deze uitdaging niet laten liggen? Zorg ervoor dat je snel jouw stageplaats regelt via CuraStage en bekijk onze Stage vacatures.

Nog niet overtuigd? Lees dan onze 5 redenen waarom stage lopen op Curacao!

Stagelopen op Curaçao

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!