Fleur: Weekend van een student op Curaçao

Vrijwilligerswerk op Curaçao
4.5
(2)

Ee veelgestelde vraag is hoe ziet een weekend van een student op Curaçao eruit? Nou ik neem je mee in mijn weekend. Ik ben vrij van zaterdag tot en met maandag dus ik kon heerlijk genieten van het eiland. Mijn weekend begon op vrijdag middag 17:00. Ik was klaar met stage en reed naar huis om daar mijn weekend te starten samen met mijn huisgenoten. Op vrijdag gaan wij altijd met zijn alle happy hour hoppen. 

Happy hour hoppen betekend dat je alle happy hours afgaat op Mambo beach. Het eerste happy hour begint om 17:00 bij Chill. Omdat ik nog een stukje moest rijden wat ik iets later, maar dat mag de pret natuurlijk niet bedrukken. Om half 6 begint de happy hour bij Bonita, een strandtent langs chill. Je loopt dus letterlijk van de ene happy hour naar de ander. Bij Bointa blijven wij altijd lang hangen omdat je hier de zon mooi kan zien ondergaan in de zee. Maar ook omdat ze hier de lekkerste snack hebben van het eiland, namelijk de ‘’ballenbak’’. De ballenbak is een eierdoos met 3 verschillende soorten gefrituurde ballen. Bitterballen, kaasballen en risotto ballen. Alles met een bijpassend sausje, maar ik gebruik bij alles gewoon lekker de truffelsaus. De happy hour van Bonita was afgelopen dus we gingen weer door naar de volgende… Wet & Wild. Bij Wet&Wild eindigde het happy hour hoppen en zijn we rond een uur of 11 lekker naar huis gegaan met zijn allen. Want vanaf 17:00 aan de Brasa.. Dat tikt lekker aan. 

De rest van de avond zijn we gezellig met zijn alle gaan chillen op ons terras thuis en hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt. 

Weekend van een student op Curaçao, Zaterdag

Elke zaterdag en zondag kan je een rescue center bezoeken om daar met puppy’s te knuffelen. Dit is geheel gratis en de honden die in het rescue center verblijven zijn straathonden die hier zijn opgevangen. Om 10:00 stipt waren we aangekomen om lekker heel de ochtend met de puppy’s te kunnen knuffelen. Allerlei verschillende puppy’s en honden wachten daar op adoptie en we kregen nog een interessante rondleiding van de eigenaar. En wat voor werk ze daar verrichten is geweldig. Met veel pijn in ons hart moesten we na een uur puppy’s knuffelen weer door omdat er veel andere mensen kwamen kijken, en het natuurlijk ook niet te druk moet worden voor de pups. Wist je dat wij ook veel vrijwilligerswerk regelen voor jongeren? Lijkt dit jou ook leuk? Schrijf je dan in voor Vrijwilliger op Curaçao en wij helpen je verder.

Karakter

Het rescue center ligt wat meer richting westpunt dus besloten we om daar ook een strandje uit te kiezen om de rest van de dag te liggen. Uiteindelijk kozen we voor Karakter en hebben we de zee ingeruild voor een zwembad. Een zwembad met infinitypool en uitzicht op de prachtige blauwe zee. We hadden na aankomst meteen honger dus toen de keuken om 12 uur open ging hebben we meteen een lekkere lunch besteld. Een broodje carpaccio is hier echt een aanrader!! 

We hebben hier lekker heel de middag geleden en genoten van de zon en het uitzicht. Om 17:00 zijn we terug naar huis gereden want we moesten ons klaarmaken voor een avondje Madero. Er was een speciale avond en we hadden gratis kaartjes gekregen, dus daar moesten we natuurlijk gebruik van maken. Samen met twee andere huisgenoten heb ik een superleuke avond gehad en zijn we lekker door gegaan met feesten tot midden in de nacht. 😊

Weekend van een student op Curaçao, Zondag

The day after… Niks is beter dan uitkateren op het strand. Nadat ik om 10:00 een keer mijn bed uit rolde ben ik samen met wat andere huisgenootjes naar het strand gegaan. Hier hebben we lekker op de bedden gelegen bik Wet&Wild waar ik heerlijk heb kunnen bijslapen en opladen van de avond ervoor. Het was bewolkt maar dat was precies wat ik nodig had die dag, niet te warm en ook niet te koud. 

Er is geen beter medicijn tegen een kater dan even in de koude zee gaan. Het helpt zó goed en je voelt je daarna meteen een stuk beter. Om 4 uur moesten we naar huis want het was vanavond de beurt aan mij en Emma om te koken. Bij ons in het huis hebben we een kookschema. Iedereen kookt 1 keer per week en moet 1 keer per week afwassen. Dit doe je dan voor heel het huis, dus Emma en ik moesten koken voor 10 mensen. We hadden een heerlijke risotto gemaakt, al zeg ik het zelf en daarna hebben we lekker een rustig avond gehad, want morgen begint weer een nieuwe stage week. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage