Stage in het buitenland op Curaçao!

Zit je erover na te denken om je stage in het buitenland te lopen. Loop je echter tegen het struikelblok dat je graag en stage wilt hebben met de Nederlandse taal? Dan is Curaçao de perfecte plek om toch stage in het buitenland te lopen.

Heb jij geen moeite met een stage met een andere taal, maar spreekt het eilandleven van Curaçao je aan? Dit snappen wij helemaal, want naast je stage kun je hiervan genieten. Je zult een onvergetelijke tijd beleven met veel nieuwe uitdagingen, avonturen en verhalen.

Buitenlandse stage Curaçao

Een stage op Curaçao is mogelijk in veel verschillende sectoren. Bedrijven zijn in omvang een stuk kleiner dan in Nederland. Het kan dus goed zijn dat je tijdens je marketing stage ook taken krijgt opgelegd die niet helemaal aan het marketing profiel voldoen.

Naast de omvang van bedrijven heb je in sommige sectoren ook een taalbarrière. In sommige sectoren kom je veel in aanmerking met de lokale bevolking die alleen Papiaments spreekt. Het is dus goed om hier van tevoren rekening mee te houden. Hier loop je voornamelijk tegenaan als verpleegkundige of social worker.

Tot slot is de cultuur minder gehaast dan in Nederland. Je zult dus niet moeten verwachten dat je binnen een werkdag antwoord hebt op bijvoorbeeld een e-mail.

Weekenden en avonden op Curaçao

Curaçao is het perfecte eiland voor je stage. Na je stage kun je namelijk je bikini of zwembroek aan trekken voor een middagje strand of een cocktail drinken met je vrienden of collega’s tijdens de zonsondergang. 

Op de maandagavond kun je goedkoop naar de bioscoop en op andere dagen heb je verschillende uitgaansgelegenheden die open zijn. Kortom na je stage hoef je je niet te vervelen. In de weekenden kun je uitbrakken op het strand of het eiland ontdekken.

Naast de mooie stranden zijn er hoop andere activiteiten die je kunt ondernemen. Denk aan: het bewandelen van de christoffelberg, het halen van je PADI Open Water (duiken), het bezoeken van de grotten van hato of het huren van een jetski.

Of je nu een paar weken of een aantal maanden op het eiland verblijft, er blijft elk weekend wel weer iets leuks te beleven!

CuraStage
Tussenjaar op Curaçao

Voordelen van een stage via CuraStage

Er zijn een hoop voordelen aan het regelen van een stage via CuraStage.

Allereerst wordt alles met betrekking tot je stage geregeld. Denk aan een stageplek, huisvesting, vervoer, maar ook je vergunning. Je krijgt de benodigde informatie en je komt in contact met betrouwbare verhuurders.

Je hoeft zelfs niks uit te zoeken of rekening mee te houden. Wij sturen een reminder op het moment dat wij iets van jou nodig hebben. 

Bij vragen kun je mailen of whatsappen en je krijgt binnen 1 dag al reactie. Het is natuurlijk spannend om ineens voor een periode naar de andere kant van de wereld te verhuizen, dus het is dan fijn als alles goed geregeld is.

Bij aankomst op Curaçao heb je geen zorgen want je wordt opgehaald en naar je huisvesting gebracht. Naast de voordelen voorafgaand aan je avontuur in Curaçao, heb je ook leuke voordelen tijdens je verblijf.

Op onze website staan leuke kortingen die je krijgt als je via ons een stage geregeld hebt. Voorbeelden zijn korting op: Boottrip naar Klein Curaçao en het behalen van je PADI Open Water.

Vraag en antwoord

Er zijn enorm veel activiteiten die je kunt doen op het eiland. Ook zijn er erg veel mooie plekken te bezoeken op Curaçao. Afhankelijk van je voorkeur zijn er verschillen in wat je de moeite waard vindt. Onze partner FunCuraçao heeft een mooi en duidelijk overzicht op de website en in de app te downloaden via de App Store of Google Play.

Op Curaçao is het zeer gebruikelijk om geen stagevergoeding te krijgen. Er zijn wel een aantal bedrijven die wel een stagevergoeding geven.

Het gemiddelde van bedrijven die wel een stagevergoeding geven ligt tussen de 300 – 400 gulden. Dit is omgerekend ongeveer tussen de €150 – €200.

Voor het indienen van de vergunning heb je nog extra kosten. Je moet bij het indienen van je vergunning je geboorteakte en VOG aanleveren. Deze twee documenten moet je bij je gemeente opvragen en hier betaal je ongeveer €55 voor in totaal. Daarnaast moet je verplichte leges betalen aan de overheid. Op dit moment is dat 525 gulden voor studenten die komen stage lopen.

De meeste studenten komen niet in aanmerking voor een beurs voor een stage op Curaçao. Er zijn echter gevallen dat dit wel zo is, via de website van wil weg kun je kijken of er een beurs is voor jou. Daarnaast kun je altijd op je school navraag doen over een beurs.

Inkomsten die je wel kan generen zijn het stopzetten van je OV-studentenreisproduct. Je krijgt dan maandelijks een bedrag ter vergoeding. Deze vergoeding is in 2023 is €120,96 per maand.

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!