Kosten tijdens je stage of werk op Curaçao

Wat zijn de kosten als kiest voor een stage of werk op Curaçao? Een goede vraag! Je wilt natuurlijk jouw periode op Curaçao zo goed mogelijk voorbereiden en weten hoe je financieel uitkomt. 

Buiten de bemiddelingskosten voor stage of de bemiddelingskosten voor werk van CuraStage, dien je met de volgende kosten op Curaçao rekening te houden: 

Stage & werk kostenoverzicht

De kosten voor als je op Curaçao stage loopt of werkt zijn doorgaans ongeveer € 1.650 per maand. Deze kosten ben je als werkende of stagiaire op Curaçao gemiddeld kwijt aan vaste lasten. Dit is natuurlijk heel veel geld, maar let erop dat als je jouw uitgaven niet in de gaten houdt, dit veel hoger kan oplopen. 

Hoe kan het dat de kosten zo hoog zijn? Dat komt simpelweg omdat alles zo leuk is op Curaçao! De Happy Hours, leuke dagtrips, een boottrip naar Klein Curaçao bijvoorbeeld.

Kortom, er is zoveel te doen. 

Kosten van een stage op Curaçao

Boodschappen€ 350700 ANG
Uitgaan & eten buiten de deur€ 275550 ANG
Studentenkamer€ 425850 ANG
G/W/L Studentenkamer€ 75150 ANG
Huurauto€ 450900 ANG
Benzine huurauto€ 75150 ANG
De totale kosten per maand zijn: € 16503300 ANG
Studentenkamer€ 375 tot € 475650 ANG tot 950 ANG
Studio€ 625 tot € 7001250 ANG tot 1700 ANG
G/W/Lmax. € 100max. 200 ANG

Bekijk hier alle leuke huisvestingen op CuraStage

Huurauto€ 425 tot € 650850 ANG tot 1300 ANG
Scooter€ 250500 ANG

Het grote prijsverschil tussen auto’s is de manier van verzekeren. Heb je gewoon een WA verzekering dus dan betaal je voor schade aan je eigen auto. Heb je een All risk verzekering dan betaal je niets aan schade aan je eigen auto en ben je alleen borg kwijt.

Eénmalige verplichte leges aan Curaçao bij stage€ 263525 ANG
Eénmalige verplichte leges aan Curaçao bij werk€ 308525 ANG
Documenten bij gemeente€ 56112 ANG

Wanneer je jouw stagevergunning of werkvergunning voor Curaçao door CuraStage laat aanvragen dan kun je dit direct aangeven bij het invullen van het aanmeldformulier. 

Vliegticket “retourtje” gemiddelde prijzen€ 780 tot € 1200

De kosten van een vliegticket hangen niet af van een last minute ticket of een vroegboek ticket. Het loont dus echt om zo nu en dan de prijzen te bekijken en te boeken wanneer de prijs rond 600/700 euro zit.

Kosten voordat je naar Curaçao komt

Tijdens je voorbereiding voor jouw stage op Curaçao of werk op Curaçao ga je tegen een aantal kosten aanlopen die je dient te voldoen alvorens je naar Curaçao komt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je vliegticket. Als stagiaire en werkende zonder toegekende verklaring van rechtswege (vergunning) op Curaçao dien je in het bezit te zijn een retourticket als je aankomt op Curaçao. De hoogte van een vliegticket varieert per dag. Let dus goed op wanneer jij je ticket boekt. 

Daarnaast zul je een aanbetaling moeten doen om jouw huisvesting en vervoer definitief te reserveren. Op Curaçao is het gebruikelijk om één maand huur + borg ter hoogte van één maand huur te betalen als aanbetaling.

CuraStage
Bedrijfskunde stage op Curaçao
© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!