+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Stage Curaçao kosten

Wat zijn de kosten als je gaat stage lopen op Curaçao? Een goede vraag! Je wilt natuurlijk jouw stageperiode op Curaçao zo goed mogelijk voorbereiden en weten hoe je financieel uitkomt. 

Buiten de stagepakketten van CuraStage dien je met de volgende kosten op Curaçao rekening te houden: 

Stage kostenoverzicht

De kosten voor een stage op Curaçao zijn doorgaans ongeveer € 1.375 per maand. Deze kosten is een stagiair op Curaçao gemiddeld kwijt aan zijn of haar vaste lasten. Dit is natuurlijk heel veel geld, maar let erop dat als je jouw uitgaven niet in de gaten houdt, dit veel hoger kan oplopen. 

Hoe kan het dat de kosten zo hoog zijn? Dat komt simpelweg omdat alles zo leuk is op Curaçao! De Happy Hours, leuke dagtrips, een boottrip naar Klein Curaçao bijvoorbeeld. Kortom, er is zoveel te doen. 

Huisvestingskosten op Curacao

Onder een aantal zaken kun je helaas echt niet onderuit, zoals bijvoorbeeld dat je nu eenmaal een huisvesting op Curaçao nodig hebt.

Op CuraStage bieden wij diverse huisvestingen aan, allemaal super gezellig en bovenal veilig, maar de huurprijzen kunnen nog wel eens verschillen.

Een tip; kijk ook of G/W/L in de huurprijs inbegrepen is en zo niet, wat dan de kosten per maand zijn. Elektra & water is schreeuwend duur op Curaçao, dus het is van belang dat je van te voren weet wat je hiervoor moet betalen. Zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan. 

Gemiddelde kosten voor jouw stageperiode op Curaçao

Boodschappen € 150 300 ANG
Uitgaan & eten buiten de deur € 350 700 ANG
Studentenkamer € 375 750 ANG
G/W/L Studentenkamer € 50 100 ANG
Huurauto € 375 750 ANG
Benzine huurauto € 75 150 ANG
De totale kosten per maand zijn: € 1375 2750 ANG
Studentenkamer € 375 tot € 425 650 ANG tot 850 ANG
Studio € 625 tot € 700 1250 ANG tot 1700 ANG
G/W/L max. € 100 max. 100 ANG
Bekijk hier alle leuke huisvestingen op CuraStage
Huurauto € 375 tot € 700 750 ANG tot 1400 ANG
Scooter € 225 450 ANG
Bekijk hier alle leuke huurauto’s en scooters op CuraStage
Eénmalige verplichte leges aan Curaçao € 263 525 ANG
Geboorteakte opvragen hij je gemeente € 14
VOG opvragen bij je gemeente € 39,95
*Begeleiding stagevergunningsaanvraag € 140
**Aanvraagsformulier VOG € 24,95
* Bij het Alles-in-1 Stagepakket zitten de kosten voor het aanvragen van de vergunning door CuraStage al inbegrepen, enkel de verplichte leges dienen voldaan te worden aan de toelatingscommissie van Curaçao zelf.

** Als jij jouw vergunningsaanvraag door CuraStage laat verlopen hoef je niet de kosten van € 24,95 aan het Curacaohuis te voldoen, dat is alweer mooi meegenomen!
Vliegticket “enkeltje” gemiddelde prijzen € 550 tot € 1200
De kosten van een vliegticket schilt enorm op welke dag je gaat vliegen. Het loont dus echt om je hier in te gaan verdiepen alvorens je jouw ticket reserveert.

Kosten voordat je op Curaçao komt

Tijdens je voorbereiding voor jouw stage op Curaçao ga je tegen een aantal kosten aanlopen die je dient te voldoen alvorens je naar Curaçao komt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je vliegticket. Als stagiaire op Curaçao dien je in het bezit te zijn een retourticket als je aankomt op Curaçao. De hoogte van een vliegticket varieert per dag. Let dus goed op wanneer jij je ticket boekt. Handig om te bekijken is onze tips over “Vliegticket boeken naar Curaçao“. 

Daarnaast zul je een aanbetaling moeten doen om jouw studentenkamer en huurauto definitief te reserveren. Op Curaçao is het gebruikelijk om één maand huur + borg ter hoogte van één maand huur te betalen als aanbetaling.

 

Wat zijn de kosten voor de verplichte stagevergunning, de zogenoemde Verklaring van Rechtswege?

Als je wilt stage lopen op Curaçao, dan heb je een stagevergunning nodig. Deze stagevergunning heet eigenlijk “Verklaring van Rechtswege“, afgekort de VRW,  die je dan aanvraagt met als reden dat je gaat stage lopen op Curaçao. 

Helaas vraagt de toelatingscommissie van Curaçao hiervoor wel een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding voor een Verklaring van Rechtswege, is afhankelijk van het doel van aanvraag. In jouw geval praten we over “Stage” -> stagevergunning en hiervoor bedragen de kosten éénmalig 525 ANG / ongeveer € 262,50. 

Bij het Alles-in-1 Stagepakket van CuraStage zit inbegrepen dat wij voor jou deze vergunning gaan aanvragen. Zo loop je niet het risico dat jouw aanvraag wordt afgewezen en dat je de verplichte leges opnieuw moet betalen.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om jouw vergunning zelf aan te vragen. Kies dan voor het Samenstel Stagepakket. Hierbij kun je aangeven van welke diensten je wel of geen gebruik van wenst te maken. 

Bespaartips Stage Curaçao

Hoe bespaar je op jouw kosten voor je stageperiode op Curaçao?

Als eerste raden wij aan om met een gevestigde partij zoals de onze, of een vergelijkbaar partij, samen te werken die daadwerkelijk gevestigd is op Curaçao. Zo weet je zeker dat alle informatie klopt en dat je geen onnodige kosten betaald of tijd verspilt.

Daarnaast boodschappen, vergis je niet hoeveel je kunt besparen op jouw maandelijkse boodschappen. Een hele populaire winkel, Albert Heijn (ook wel Van der Tweel genoemd) op Curaçao, kost een vermogen en speelt ook echt in op de toerist op het eiland.

In plaats daarvan raden wij je aan om bijvoorbeeld naar “Centrum” (dit is de naam van de supermarkt) te gaan. Deze supermarkt heeft twee vestigingen; in Mahaai en Piscadera, en heeft alles wat je in een Nederlandse supermarkt zou tegen komen. De prijzen zijn veer voordeliger dan bij de meer bekende supermarkten.

Wil je ook stage gaan lopen op Curaçao?

Wil jij gaan stage lopen op Curaçao en ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Schrijf je dan geheel vrijblijvend in en plan direct een kennismakingsgesprek bij CuraStage. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw stage periode op Curaçao

Pas daarna beslis jij of je met ons samen op zoek wilt gaan naar een leuke & geschikte stagevacature op Curaçao.

Openbare plaatsen op Curaçao

Jan Thiel, Mambo Beach, etc. allemaal geweldige leuke plekken op Curaçao waar je jouw medestagiairs zeker zult tegen komen aan de bar of op een ligbedje aan het stand. 

Het enige, maar dan ook echt het enige ;-), nadeel is dat de prijzen op deze plekken best hoog zijn. Daarom is het ook zeker interessant om, met bijvoorbeeld jouw huisgenoten, gezellig met elkaar naar openbare stranden te gaan. Gewapend met een goed gevulde koelbox, een muziekbox, zonneband en je hebt een geweldige dag. Maar dan een stuk voordeliger dan dat je de drankje moet kopen en niet zelf mee mag nemen. 

Een leuke tip! Op veel openbare stranden mag je ook BBQ’en. Zie je het al voor je? Heelijk met je voetjes in het zand, koud drankje in je hand en de geur van een heerlijk stukje vlees op de BBQ. Stage op Curaçao is helemaal zo vervelend nog niet!  

Op de website van Fun Curaçao kun je eenvoudig zien op welke stranden je mag BBQ’en. 

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!