Stagelopen op Curaçao

Als je het weer in Nederland zat bent, kun je beter stagelopen op Curaçao!

Wil je een deel van je studietijd spenderen onder de Caribische zon? Dan is stage lopen op Curaçao helemaal voor jou weggelegd! Op Curaçao zijn tal van mogelijkheden met betrekking tot een stage. Sectoren waar je aan kunt denken zijn: zorg, marketing, horeca, techniek, sales, HR, pedagogiek, onderwijs, ect.

Op de website kun je snel en makkelijk aanmelden waarbij je kunt aangeven van welke diensten jij gebruikt wenst te maken van CuraStage.

Stagelopen op Curaçao wat kun je verwachten?

Wat je van een stage op Curaçao kunt verwachten is, dat je een onvergetelijke tijd zult beleven. Je leert jezelf op verschillende vlakken nog beter kennen. Je komt thuis met de leukste verhalen en avonturen.

Een week in het leven van een stagiaire op Curaçao

Hoe ziet een week als stagiaire op Curaçao is vast één van de eerste vragen die door je hoofd spookt op het moment dat je wellicht van plan bent naar Curaçao te komen. Wij leggen je graag uit hoe het dit er uit ziet.

De meeste stagiaires lopen hier 4/5 dagen stage per week met verschillende werktijden. De ene student begint vroeg in de ochtend en is begin van de middag vrij. Andere studenten werken van ’s ochtends tot eind van de middag. Er zit hier per sector voornamelijk het verschil.

Wat doe je buiten stage?

Na stage is het tijd voor gezellige uitstapjes. Op maandag is er geen uitgaansgelegenheid open, je kunt dan extra goedkoop naar de bioscoop. Op de overige dagen zijn er uitgaansgelegenheden open. De bekendste uitgaansgelegenheden zijn: Madero, Cabana, Wet&Wild, Zanzibar en bar P.

Verder zijn er tal val leuke restaurantjes met speciale deals op bepaalde dagen. Tot slot heb je nog een hoop andere activiteiten op het eiland zoals: het bezoeken van stranden, het beklimmen van de christoffelberg en een tour naar Klein Curaçao. Kortom genoeg leuke activiteiten om te doen naast je stage.

Wat heb je nodig voor stagelopen op Curaçao?

Op de website een keuze uit meerdere diensten die je bij CuraStage kunt afnemen. Alle diensten samen zijn wel de benodigdheden voor stagelopen op Curaçao.  Een stageplek, huisvesting, vervoer, vergunning en transfer zijn de belangrijkste zaken die je vooraf moet regelen.

CuraStage

Handige tips voor op Curaçao​

Om wegwijs te worden op Curaçao is het handig om een route planning te hebben. De kosten voor mobiele data zijn erg prijzig en het offline gebruiken van Google Maps betekent dat je niet verkeerd kunt rijden en dat je de route met wifi aan moet zetten.

Om volledig offline gebruik te maken van een route planning kun je de app Maps.me downloaden. Je kunt hier de kaart van Curaçao downloaden om gebruik te maken van de routeplanning.

Lees je voor vertrek ook alvast in over de verkeersregels op Curaçao. Of beter gezegd de regels die er niet zijn. Zo wordt er op Curaçao geen voorrang gegeven aan verkeer van rechts.

Er wordt daarnaast niet gestopt voor een oranje licht bij het stoplicht. Er wordt juist extra gas gegeven en door rood gereden. Tot slot wordt er veel getoeterd door automobilisten. Dit is niet uit boosheid, maar voor het geven van voorrang of het bedanken voor het verlenen van voorrang.

FAQ stagelopen op Curaçao

Stage lopen op Curaçao is duur maar wel betaalbaar. Vaak weet je vooraf al dat je wilt gaan stage lopen op Curaçao en dan heb je dus de tijd om te sparen. 

Het duurste is voornamelijk je huisvesting en vervoer. Dit zijn vaste lasten waar je niet op kunt besparen. Je moet rekening houden met 1000 euro per maand aan huurgelden. 

Daarnaast moet je natuurlijk nog leven dus ook deze kosten komen er nog bij. Dit heb je zelf in de hand. Benzine en kapper is hier goedkoper maar boodschappen zijn hier weer duurder! 

Kortom, neem voldoende geld mee of kijk suiker oompje DUO aan.

Er zijn veel studentenhuizen op Curaçao dus je hebt gelukkig keuze. Wel kan de prijs daarbij variëren van bijvoorbeeld 750 ANG tot 1200 ANG per maand. 

Deze prijzen zijn meestal inclusief water en elektra maar een enkele huisvesting rekent hier een vaste vergoeding voor van ongeveer 100 ANG per maand. 

Naast een studentenkamer kun je ook een studio of een appartement huren. 

Benieuwd naar mogelijkheden? Check hier leuke huisvestingen

 

Op Curaçao heb je bijna geen Europese stopcontacten. Het is dan ook raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Het is ook handig om een verlengsnoer mee te nemen. Je hebt dan maar één wereldstekker nodig en kunt meerdere apparatuur tegelijkertijd opladen.

Het is handig om genoeg muggenspray mee te nemen! Er zijn op Curaçao veel muggen en veel studenten zitten dan ook onder de muggenbulten haha. Zo herken je dus je medestudenten! Sommige studenten vinden het dan ook fijn om een klamboe te hebben rond hun bed. Vanuit Nederland kun je goedkoop een reisklamboe meenemen.

Om op de hoogte te zijn van de leukste activiteiten, strandjes, happy hours en het huren van bijv. een snorkelset kun je de app FunCuracao downloaden! In deze app heb je makkelijk en overzichtelijk alle informatie van Curaçao gebundeld. Zo ben je tijdens je stage op Cuuraçao helemaal goed voorbereid.

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!