Stage op Curaçao

Zoek jij een stage op Curaçao? CuraStage regelt het en vindt voor jou een passende en vooral leuke stage!

Buiten de stagevacatures op onze website, regelen wij ook stages op maat. Hierbij houden wij naast jouw opleidingseisen rekening met jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Wij kunnen alle opleidingen helpen! Dus van luchtvaartopleidingen tot aan verpleegkundige, bij ons kun je terecht!

Stage op Curaçao? Meld je aan!

Wil jij gaan stage lopen op Curaçao en ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Meld je dan aan bij CuraStage en wij gaan direct voor je aan de slag voor een leuke stage.

Tijdens het aanmelden kun je precies aangeven wat je graag wilt en welke diensten je wilt afnemen. Geen onnodige vragen maar gewoon wat nodig is voor jouw perfecte stage op Curaçao.

Stage lopen op Curaçao

Voordat je je gaat aanmelden bij CuraStage om stage te lopen op Curaçao, ben je waarschijnlijk benieuwd naar onze stagetarieven.

Wij hanteren een overzichtelijke werkwijze waarbij je precies weet waar je in het proces zit en wat de next steps zijn.

Bij CuraStage geloven we niet in onnodige diensten of tijd ergens aan besteden waar niemand mee vooruitgaat. We zetten ons volledig in voor jouw perfecte stage en streven dit binnen zes weken gevonden te hebben!

CuraStage
Restaurants op Curacao

Hoe lang duurt het voordat er een stagevacature op Curaçao is gevonden?

Ah, de spanning van het wachten op die ene perfecte vacature! Bij CuraStage begrijpen we dat je niet kunt wachten om aan je avontuur te beginnen. Daarom doen we er alles aan om het proces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Onze toewijding aan jouw zoektocht omvat een vaste zoektijd van 6 weken. Binnen deze periode streven we ernaar om de ideale stageplek op Curaçao voor je te vinden. Hoe kunnen we dat doen? Nou, we hebben sterke connecties met diverse bedrijven op het eiland, wat betekent dat we snel kunnen schakelen om jou de kansen te bieden die je verdient.

Nadat we die ene vacature hebben ontdekt die perfect bij jou past, laten we je natuurlijk meteen weten. Dus, leun achterover, blijf enthousiast en wacht met spanning op het goede nieuws, want we werken hard om jouw Curaçaose droom werkelijkheid te maken!

Wat is belangrijk bij een stage op Curaçao?

Een stage op Curaçao is een geweldige kans om niet alleen waardevolle professionele ervaring op te doen, maar ook om te genieten van het adembenemende eilandlandschap en de bruisende cultuur. Voordat je echter je koffers pakt en vertrekt naar dit Caribische paradijs, zijn er een aantal cruciale zaken die wij van CuraStage met jou gaan regelen.

Hieronder bespreken we de belangrijkste aspecten om in gedachten te houden bij het plannen van jouw stageavontuur op Curaçao:

1. Stageplek met stageovereenkomst
Allereerst is het essentieel om een geschikte stageplek te vinden en een formele stageovereenkomst te regelen met het bedrijf of de organisatie waar je gaat werken. Deze overeenkomst is vaak vereist door je onderwijsinstelling om de stage te erkennen als onderdeel van je studieprogramma.

2. Huisvesting / studentenhuis
Het vinden van geschikte huisvesting is een cruciale stap bij het plannen van je stage op Curaçao. Je kunt overwegen om in een studentenhuis te verblijven, wat niet alleen betaalbaar kan zijn, maar ook de mogelijkheid biedt om nieuwe vrienden te maken. Zorg ervoor dat je jouw huisvesting ruim van tevoren regelt om teleurstellingen te voorkomen.

3. Vervoer: huurauto of scooter
Curaçao is een eiland met veel te ontdekken, dus mobiliteit is belangrijk. Overweeg of je een huurauto of een scooter nodig hebt om je gemakkelijk van je huis naar je stageplek te verplaatsen, evenals om het eiland te verkennen in je vrije tijd. 

4. Verplichte stagevergunning (VRW)
Om legaal stage te lopen op Curaçao, moet je een verplichte stagevergunning (VRW) hebben. Het is verstandig om dit proces zo vroeg mogelijk te starten om vertragingen te voorkomen.

5. Studiefinanciering en zorgverzekering
Denk aan de financiële aspecten van je stage. Je kunt mogelijk je studiefinanciering behouden, maar dit vereist meestal enige administratieve inspanning. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je zorgverzekering ook geldig is op Curaçao of overweeg het afsluiten van een aanvullende verzekering voor de duur van je stage.

Kortom, een stage op Curaçao biedt onvergetelijke ervaringen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Door deze belangrijke zaken goed te regelen, kun je met een gerust hart genieten van je tijd op dit prachtige eiland. Vergeet niet om tijdig te plannen, zodat je het maximale uit je stage-ervaring kunt halen. 

Waarom je stage via CuraStage?

Leuke vraag! Wij van CuraStage zijn een hecht team dat het echt leuk vindt om stagiaires te helpen aan een geweldige stagetijd op Curaçao. 

Bij een stage in het buitenland komen altijd veel zaken kijken en deze moeten goed geregeld worden. Denk hierbij, naast jouw stageplaats, ook aan een veilige & gezellige huisvesting betrouwbaar vervoer en daarnaast heb je verplicht (vanuit Curaçao) een stagevergunning nodig. 

Kortom, een paar aandachtspunten waarmee wij jou heel graag van dienst zijn. Mocht je vragen hebben dan kun je te allen tijde contact met ons opnemen per mail of stuur ons een WhatsApp. 

FAQ over Stage op Curaçao

Stage lopen op Curacao heeft een aantal voordelen…

Uiteraard het heerlijke klimaat, de mooie stranden en de vriendelijke, Nederlands sprekende bevolking

Maar wist je dat een stage op Curaçao ook heel goed op jouw CV staat? Goed voor je ontwikkeling is? 

Als je gaat stage lopen op Curaçao is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen:

 • Stageplek met stageovereenkomst
 • Huisvesting / studentenhuis
 • Vervoer: huurauto of scooter
 • Verplichte stagevergunning (VRW)
 • Maar denk ook aan je studiefinanciering en je zorgverzekering.

Na lang wachten…. het is zover! Op naar Curaçao omdat jouw stage gaat beginnen 😉 

Maar wat neem je mee? Het allerbelangrijkste zijn je documenten, waaronder je stageovereenkomst, stagevergunning (of bewijs van aanvraag) en dat je het adres van je huisvesting weet. 

Zorg dat je dit alles uitgeprint bij je hebt als je naar Curaçao vliegt. Het verschilt enorm per keer, maar de douane kan ernaar vragen en als je de documenten dan niet kan laten zien, bestaat er een kans dat je Curaçao niet binnenkomt. Hopi belangrijk dus. 

Check hier onze volledige checklist voor Curaçao

Wij durven als CuraStage absoluut te zeggen dat een stage op Curaçao niet gevaarlijk is. 

Curaçao kun je vergelijken met een grote stad in Nederland, zoals Amsterdam. Ook daar zijn een paar wijken waar je als stagiair (s’avonds) liever niet alleen loopt 😉 Dit geldt uiteraard ook voor Curaçao. 

Veiligheid heb je voor het grootste gedeelte echt zelf in de hand. Ga niet mee met wildvreemde mensen, SAMEN uit SAMEN thuis. Net als in Nederland, gebruik je verstand. 

Mocht je nog twijfelen over de veiligheid op Curacao, bekijk dan ons info artikel daarover of neem contact met ons op voor vragen die je wellicht hebt.

Ja, dit is een van de meest gestelde vragen want je wilt wel weten welke kosten je iedere maand hebt tijdens je stage op Curaçao.

Voor huisvesting moet je gemiddeld 850/900 ANG (Guldens) per maand rekenen. Dit is voor een normale studentenkamer in een leuk studentenhuis.

Voor vervoer zit je op het zelfde bedrag dus ook rond de 850/900 ANG (Guldens) per maand.

Kortom voor je stage op Curaçao ben je aan vaste lasten in ieder geval 1700/1800 ANG (Guldens) per maand kwijt.

Wat mee te nemen op je stageavontuur op Curaçao

Bij het voorbereiden van je stage op het prachtige Curaçao is een doordachte inpaklijst van onschatbare waarde. Het is handig om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden hebt om je tijd op het Curaçao soepel te laten verlopen. Hier is onze inpakgids, speciaal samengesteld voor jouw avontuur op Curaçao:


Voor je handbagage en ruimbagage:

 1. Paspoort, minimaal 6 maanden geldig bij aankomst op Curaçao
  Dit spreekt voor zich: je paspoort is essentieel 🙂  Zonder een geldig paspoort kom je niet ver op Curaçao, en het is ook vereist voor het aanvragen van je stagevergunning.
 2. Digitale immigratiekaart
  Vul deze online in voordat je vertrekt vanuit Nederland. Het vermeldt je verblijfsdoel en duur. Bij de douane op de luchthaven van Curaçao kunnen ze deze kaart elektronisch scannen.
 3. Stagecontract
  Voor het geval de douane vragen heeft over je verblijf, is het handig om je stagecontract te laten zien om je reden van verblijf op Curaçao duidelijk te maken.
 4. Verklaring van Rechtswege of bewijs van aanvraag
  Om legaal te mogen stage lopen op Curaçao heb je een Verklaring van Rechtswege nodig. Wij kunnen dit eenvoudig voor je regelen, zodat je direct aan de slag kunt.
 5. Portemonnee met belangrijke pasjes
  Vergeet niet om je portemonnee mee te nemen, inclusief creditcards en contant geld. Zorg ervoor dat je bankpas wereldwijd geldig is.
 6. Verzekeringspapieren
  Hoewel je ze niet meteen nodig hebt bij aankomst, is het handig om je verzekeringspapieren bij je te hebben voor het geval dat, zoals bij verloren bagage.
 7. Laptop, telefoon en opladers
  Zorg ervoor dat je deze essentiële elektronica bij je hebt om altijd verbonden te blijven, zelfs tijdens je reis.
 8. Overlevingspakketje
  Neem wat kleding en verzorgingsproducten mee in je handbagage, voor het geval je koffer niet meteen aankomt en je de eerste paar dagen zonder moet. Dit gebeurt niet veel, maar komt nog wel eens voor.
 9. Je vliegticket
  Dit spreekt voor zich; je wilt je ticket niet vergeten!


Wat betreft je ruimbagage:

 1. Kleding
  Aangezien Curaçao een tropisch klimaat heeft, kun je voornamelijk zomerkleding meenemen. Check echter bij je stagebedrijf of er specifieke kledingvoorschriften zijn.
 2. Verzorgingsproducten en toiletartikelen
  Neem je essentiële toiletartikelen mee, maar denk eraan dat je deze ook op Curaçao kunt kopen.
 3. Handdoeken en strandlaken
  Houd er rekening mee dat huisvestingen meestal geen handdoeken hebben. Een strandlaken is ook handig voor je tijd op de prachtige stranden van Curaçao.
 4. Beddengoed en kussen
  Als je huisvesting geen beddengoed en kussens verstrekt, kun je dit meenemen of ons vragen om het voor je te regelen.


Nu ben je goed voorbereid voor je stage-ervaring op Curaçao! Als je nog op zoek bent naar de perfecte stageplaats of vacature, meld je dan bij ons aan, en wij zullen ons best doen om jouw droomavontuur op Curaçao werkelijkheid te maken. Lees onze werkwijze om precies te weten hoe we te werk gaan.

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Het tijdsverschil tussen Curaçao en Nederland kan soms verwarrend zijn, vooral met de wisselingen tussen wintertijd en zomertijd in Nederland. Gelukkig hoef je je hier op Curaçao geen zorgen over te maken, omdat de klok hier het hele jaar door onveranderd blijft.

Tijdens de Nederlandse wintertijd is er een tijdsverschil van 5 uur, waarbij het op Curaçao 5 uur vroeger is dan in Nederland. Dit betekent dat als het in Nederland bijvoorbeeld 12:00 uur ‘s middags is, het op Curaçao 07:00 uur ‘s ochtends is.

In de Nederlandse zomertijd wordt het tijdsverschil 6 uur, waarbij het in Nederland 6 uur later is dan op Curaçao. Als het in Nederland bijvoorbeeld 12:00 uur ‘s middags is, is het op Curaçao 06:00 uur ‘s ochtends.

Dus, houd rekening met dit tijdsverschil wanneer je contact wilt opnemen met vrienden, familie of zakelijke relaties in Nederland terwijl je geniet van het aangename klimaat en de prachtige omgeving van Curaçao.

CuraStage
© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!