Stagevacatures Curaçao

Ben jij op zoek naar een leuke stagevacature in het buitenland? Wil jij tijdens je studie genieten van de Caribische zon? Wil je naast je stage genoeg vertier hebben?

Dan is Curaçao de perfecte plek voor je stage! Naast het mooie weer, kun je je vrije tijd goed besteden. Elke periode komen er een hoop studenten naar het eiland. Sociale contacten bouw je dan ook al snel op. Met je gemaakte vrienden kun je het eiland ontdekken, uitbrakken op het strand en uitgaan.

Op Curaçao worden de leukste feesten georganiseerd, om de studenten de tijd van hun leven te geven. Een stage op Curaçao zul je dan ook nooit vergeten, dus waar wacht je nog op?

Juist, een stagevacature die bij jouw wensen en opleiding aansluit. Geen paniek, want bij CuraStage hebben we super veel stagevacatures waar je uit kunt kiezen!

Branche stage

Een stage op Curaçao kan in veel verschillende branches. In sommige sectoren zal meer aanbod zijn, dan in andere sectoren. Op tijd beginnen met het zoeken naar een stage is dan ook zeker een aanrader. Voorbeelden van stagevacatures in verschillende branches zijn:

  • Een marketing stagevacature bij een touroperator voor boottrips of het promoten van feesten, evenementen of dranken.
  • Een stagevacature in de zorg is veelal in een verzorgingstehuis, hospice en wijkverpleging. Ben jij er vroeg bij, dan is wellicht zelfs plaats in het ziekenhuis.
  • Studeer je Bedrijfskunde, International Business of een soortgelijke studie? Dan word je veelal op meerdere afdelingen ingezet. Bedrijven op Curaçao zijn een stuk kleiner dan in Nederland. Werkzaamheden kunnen hierdoor erg uit een lopen. Denk bijvoorbeeld aan administratieve taken, marketing gerelateerd taken, sales van producten of diensten enzovoort.

Cultuur Curaçao

Als je op Curaçao komt stage lopen zul je al gauw merken dat er verschillen zijn met Nederland.

Allereerst wordt er hier door de lokale bevolking Papiaments gesproken. Vooral stagiaires die werken in de zorg zullen dit direct merken. Je zult soms tegen een taalbarrière aanlopen op het moment dat een klant of patiënt alleen Papiaments spreekt.

Naast de taalbarrière die je wellicht tegenkomt, zul je ook niet ongeduldig moeten zijn. Op Curaçao gaat alles op zijn gemak. Dit zul je direct al merken op het moment dat je op zoek gaat naar een stage. In Nederland krijg je snel een reactie als je mail stuurt. Op Curaçao kan het zo 2 weken duren voordat je een mail terug ontvangt. En zelfs dan komt het vaak voor dat je nog niet helemaal hebt, wat je wilt. Dit is in het dagelijkse leven op Curaçao niet anders. Je zult er dus alvast aan moeten wennen dat alles rustiger aan wordt gedaan. 

Heerlijk toch!?

CuraStage
Stage op Curaçao CuraStage

Werkwijze CuraStage

Wij weten in verband met het cultuurverschil en de afstand dat het lastig kan zijn vanuit Nederland een stagevacature te vinden en ook nog eens de stage te regelen. Wij kunnen je helpen bij het vinden van een geschikte stagevacature.

Via onze website kun je je aanmelden voor onze stagediensten. Wij werken niet op basis van pakketten omdat je dan altijd betaalt voor diensten die je niet nodig hebt. Daarnaast willen we jou keuzevrijheid geven. 

Wij kunnen naast het regelen van een stage dan ook helpen met het regelen van vervoer, huisvesting en vergunning. Je weet dan zeker dat alles goed geregeld is voordat je vertrekt naar Curaçao.

Wil jij goed georganiseerd naar Curaçao vertrekken? Meld je dan bij CuraStage aan en na ontvangst van het aanmeldformulier en de aanbetaling gaan wij direct aan de slag! 

FAQ over Stage op Curaçao

Op Curaçao is het zeer gebruikelijk om geen stagevergoeding te krijgen. Er zijn wel een aantal bedrijven die wel een stagevergoeding geven. Het gemiddelde van bedrijven die wel een stagevergoeding geven ligt tussen de 300 – 400 gulden. Dit is omgerekend ongeveer tussen de €150 – €200.

Voor het indienen van de vergunning heb je nog extra kosten.

Je moet bij het indienen van je vergunning je geboorteakte en VOG aanleveren. Deze twee documenten moet je bij je gemeente opvragen en hier betaal je ongeveer € 50,- voor in totaal.

Daarnaast moet je verplichte leges betalen aan de overheid. Op dit moment is dat 525 gulden voor studenten die komen stage lopen.

Naast alle voor de hand liggende spullen hebben wij nog een aantal tips.

Naast een wereldstekker is een verlengsnoer handig om mee te nemen. Hierdoor hoef je maar één wereldstekker te hebben om meerdere apparaten op te laden. Voor de muggen is het handig om een reisklamboe mee te nemen en een goeie muggenspray.

Tot slot kan een powerbank handig zijn. Je telefoon gaat door de warmte sneller leeg dan je gewend bent in Nederland.

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!