Tussenjaar op Curaçao

Heb je een tussenjaar of ben je van plan een tussenjaar te nemen? Je kunt op Curaçao heerlijk genieten van de Caribische zon. Curaçao is het perfecte eiland om een tussenjaar door te brengen. Van een paar weken vrij en daarna werken of vrijwilligerswerk, het kan allemaal!

Er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken en je bent omringt door leeftijdsgenoten. Elk jaar komen er enorm veel Nederlandse studenten, jongwerkenden naar Curaçao om een aantal maanden te verblijven. Er heerst een ontspannen sfeer dus je zult je al snel thuis voelen.

Eiland ontdekken tijdens je tussenjaar op Curaçao

Ga jij je tussenjaar op Curaçao besteden? Dan heb je genoeg tijd om het eiland te ontdekken. Er zijn een hoop activiteiten die je kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de Blue Room. Dit is een grot in de zee waar je in kunt zwemmen en waar het water enorm mooi weerkaatst waardoor je in een blauwe magische grot belandt.

Playa grandi is ook zeker een aanrader, hier kun je zwemmen met schildpadden!

Altijd al je PADI Open Water willen halen? Ook dat is mogelijk en via ons krijg je ook nog eens een leuke korting. Bevind jij je liever op het land in plaats van in het water? Je kunt met een quad het oosten van het eiland ontdekken. Ben jij een echte waaghals, dan kun je abseilen van de Julianabrug.

Kortom voor iedereen zijn er leuke activiteiten te ondernemen! Van relaxen op het strand tot avontuurlijke activiteiten.

Werken tijdens tussenjaar op Curaçao

Tijdens het genieten door, kun je de kosten een klein beetje verminderen door te gaan werken. Er zijn op Curaçao een hoop mogelijkheden. Je kunt denken aan werken in de horeca of het organiseren van evenementen. Er zijn veel jongeren en toeristen op het eiland die graag willen voorzien worden van een hapje, een drankje, een feestje en andere activiteiten. 

Ben jij geen fan van horeca of evenementen dan zijn er ook zeker andere mogelijkheden. Het kan in andere branches wat lastig zijn om iets te vinden, maar zeker niet onmogelijk. Andere soorten werk zijn bijvoorbeeld administratief medewerker, frontoffice medewerker of begeleidster in een kinderdagverblijf.

CuraStage, het stagebureau op Curacao
Duiken als tussenjaar op Curaçao

Vrijwilligerswerk tijdens je tussenjaar op Curaçao

Wil jij zelf graag nuttig inzetten op het eiland. Wil je inzetten voor eenzaamheid of dierenleed? Dan zijn er op Curaçao genoeg mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Er zijn verschillende stichtingen die zwerfhonden opvangen om ze een beter leven te geven. Extra handen worden hier dan ook enorm gewaardeerd. Al het geld van de eigenaren van de verschillende stichtingen gaan naar het verzorgen van de dieren. Betaald werk zul je hierin dus niet vinden.

Ook zijn er veel tehuizen op Curaçao voor bejaarden. Hier kunnen ze jouw hulp gebruiken bij alle dagelijkse activiteiten. Denk aan het verzorgen van maaltijden, het spelen van spelletjes en het maken van een leuk praatje.

Wil jij volledig of gedeeltelijk vrijwilligerswerk doen tijdens je tussenjaar? Meld je aan via de website en dan spreken wij jou snel!

Vraag & antwoord tussenjaar op Curaçao

Het kan door de afstand lastig zijn vanuit Nederland bedrijven te benaderen. Je zult merken enorm laat of geen reactie te krijgen op mails. Doordat wij gevestigd zijn op Curaçao en contacten hebben lopen met allerlei verschillende bedrijven, is het voor ons makkelijker om een geschikte werkplek te vinden.

Je kunt je via onze website aanmelden voor een werkpakket en na ontvangst van de aanbetaling gaan we gelijk voor je aan de slag!

Een gemiddelde werkweek op Curaçao bedraagt 40 uur. Veel bedrijven verwachten dan ook van jou dat je 40 uur inzetbaar bent.

Wil jij liever minder werken? Dan kunnen wij altijd kijken of wij een geschikte plek kunnen vinden voor minder uur per week. 

Wil je jezelf gaan inzetten als vrijwilliger op Curaçao? Super tof en jouw hulp is van harte welkom! Werken als vrijwilliger is zoals het woord al zegt geheel vrijwillig. Ben jij 1 ochtend per week beschikbaar om te helpen? Dan kun je je zeker aanmelden.

Ben jij fulltime inzetbaar en wil je zoveel mogelijk meehelpen? Ook dit is mogelijk. Vrijwilligerswerk kun je zo inrichten als je zelf wilt.

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage