Vergunning voor Curaçao

Ondanks dat Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden zul je om hier te mogen verblijvende stage t lopen of te werken alsnog een vergunning voor Curaçao moeten hebben. Ze noemen dat ook wel de Verklaring van Rechtswege, afgekort de VRW.

Om deze vergunning te krijgen moet je nogal wat papierwerk verzamelen waarna je de aanvraag digitaal doet, maar wees gerust, hier helpen wij je graag bij.

Je hebt in dit geval twee soorten Verklaringen van Rechtswege die wij voor je kunnen aanvragen, namelijk voor stage en voor werkende/vrijwilliger.

Stagevergunning Curaçao

Wanneer je gaat stagelopen op Curaçao heb je ook een Verklaring van Rechtswege nodig. Deze vraag je aan voor de exacte duur van je stage. Met deze stagevergunning mag je namelijk legaal stagelopen op Curaçao, dat is wel zo prettig. Ook is het stagebedrijf dan verzekerd voor jou. Kom je dus voor 1 maand stagelopen dan heb jij alsnog deze stagevergunning nodig.

Wij van CuraStage weten alles van de wet en regelgeving omtrent deze Verklaring van Rechtswege dus je bent bij ons in goede handen! Wij kunnen deze stagevergunning voor jou aanvragen zodat je zelf niet hoeft uit te vogelen hoe het allemaal werkt.

Werkvergunning Curaçao

Werken en wonen op Curaçao wie droomt daar niet van!

Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk is om al voorpret te beleven moet er ook iets heel belangrijks worden geregeld, namelijk een Tewerkstellingsvergunning. Op het moment dat je gaat werken voor een werkgever en dus loon verdient heb je deze werkvergunning nodig.

Met deze Tewerkstellingsvergunning toon je aan dat je in je eigen levensvoorzieningen kunt voorzien en dus geen beroep zal doen op de overheid voor geld.

Voor deze werkvergunning heb je ook papieren nodig van je werkgever, een zogenoemde werkgeversverklaring of arbeidscontract. Als je jouw werkvergunning door CuraStage laat aanvragen zullen we je hierbij helpen zodat je geen fouten maakt met dit papierwerk.

CuraStage, het stagebureau op Curacao
Fotoalbum van stagiaires op Curacao

Vrijwilligerswerk en vergunning Curaçao

Ga je vrijwilligerswerk doen? Voor jou geldt ook dat je een Tewerkstellingsvergunning nodig hebt omdat de overheid immers ook wil weten of jij wel genoeg geld verdient/bezit om in je eigen levensbehoeftes te voorzien.

Met de uiteindelijke werkvergunning mag je jezelf eventueel inschrijven op Curaçao!

Ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Meld je dan nu aan bij CuraStage. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!