Verklaring van Rechtswege

Zoals we je al vertelt hebben, heb je verplicht een vergunning nodig wil je legaal stage lopen of werken op Curaçao.

Om deze aan te vragen moet je wel een paar documenten verzamelen en wij helpen je hierbij.

Wat heb ik nodig?

Wij leggen je uit hoe je ieder document kunt aanvragen.

Als je een document hebt ontvangen stuur ons dit per mail toe naar info@curastage.com en let erop dat je alle documenten in PDF toestuurd.

De toelatingscommissie accepteert namelijk alleen maar PDF bestanden.

Paspoort

Als je nog geen paspoort hebt of deze verloopt tijdens je verblijf op het eiland, vraag direct een nieuw paspoort aan want anders word je geweigerd bij de douane. Een paspoort kun je aanvragen bij de gemeente waar je nu woont.

Heb je al een paspoort? Top, graag ontvangen wij hiervan een kopie in PDF-bestand per mail.

Verklaring omtrent Gedrag VOG

Een VOG heb je nodig om aan te tonen dat de overheid geen strafrechtelijke bezwaren heeft. Hiervoor is een standaardformulier dat je moet inleveren bij de gemeente waar je nu woont. Wel dient deze op een bepaalde manier ingevuld te worden, zodat de VOG op de juiste manier getoetst wordt. Anders is deze niet geldig en wordt afgekeurd door de Toelatingscommissie. 

Wij zullen dit formulier correct voor je invullen na ontvangst van je paspoort.

Na ontvangst van jouw VOG per post, hebben we uiterlijk drie maanden de tijd om de rest te regelen aangezien de VOG maximaal drie maanden oud mag zijn bij het indienen van de Verklaring van Rechtswege. Graag ontvangen wij hiervan een kopie in PDF-bestand per mail. 

Geboorteakte

Deze kun je opvragen bij de gemeente waarin je bent geboren. Ben je geboren in het buitenland dan zul je die daar moeten opvragen en zorg er dan voor dat je een internationale versie aanvraagt. Gemiddeld kost een geboorteakte € 15,-.

Je kunt een oude geboorteakte gebruiken tenzij die al ouder is dan zes maanden. Hij mag maximaal zes maanden oud zijn op het moment van indiening verklaring van rechtswege (vergunning).

Stage/werk contract

Uiteraard heeft de overheid bewijs nodig dat je gaat stagelopen of werken bij een bepaald bedrijf. Hiervoor sluit je een contract met het bedrijf en in geval van stage ook met je school.

Als je gaat werken heeft het bedrijf waar je gaat werken een arbeidscontract dat je dient te tekenen. Hierin staat je startdatum, einddatum, salaris en arbeidsvoorwaarden. Zodra jij en het bedrijf hebben getekend, kun je ons een kopie versie in PDF toesturen per mail. Daarnaast hebben wij ook een kopie paspoort van de werkgever nodig.

Als je gaat stagelopen heeft je school normaliter een stagecontract waarbij de startdatum wordt vermeld, stagevergoeding (indien aanwezig), het aantal uren en stagedagen. Dit contract wordt dan door school, het stagebedrijf en jou ondertekend. Hiervan hebben wij dan een kopie in PDF nodig welke je per mail kunt sturen.

Betaalbewijs van de leges

De kosten voor het indienen van een Verklaring van Rechtswege worden ook wel de leges genoemd.

Je betaalt voor het indienen van de vergunning een bedrag aan de Toelatingscommissie van Curaçao. Bij het indienen van de vergunning voegen wij dan een kopie van de betaling bij, het betaalbewijs dat de betaling is voldaan.

Hier vind je alles over betaling van de leges. 

Overzicht

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage