Informatie voor ouders en scholen

Informatie voor ouders en scholen wanneer uw kind voor stage naar Curaçao wil vertrekken. De ene ouder is gelijk helemaal enthousiast en de andere ouder zit toch met een aantal vragen, wat volkomen begrijpelijk is.

Wij willen u graag toelichten wat uw zoon of dochter staat te wachten maar ook voor u als ouder.

Aan de andere kant van de wereld...

Curaçao ligt op een kleine 8000 km van Nederland vandaan, ongeveer 10 uur vliegen.

Helaas is de media niet altijd even positief over Curaçao, waardoor de leuke ervaringen, rijke cultuur en mooie natuur onderbelicht blijven. Maar inderdaad, criminaliteit komt soms voor, mede vanwege de armoede die heerst onder een deel van de bevolking, dat willen we zeker niet ontkennen, maar dit vind je ook in alle grote Nederlandse steden.

Wij zeggen altijd dat je Curaçao kunt vergelijken met een stad als Amsterdam, met onze gezellige wijken, veel culturen en diversiteit. Er is van alles te beleven en te ontdekken.

Het is goed te beseffen dat er jaarlijks duizenden studenten naar het Curaçao komen voor een onvergetelijke stage of werk periode en dat het eiland ook volledig gericht is op studenten en toeristen. Hierdoor zijn er genoeg faciliteiten en voorzieningen om de veiligheid te waarborgen.

Een voordeel is dat uw kind super snel aansluiting zal vinden bij andere jongeren die ook dezelfde ervaring tegemoet gaan; Een nieuw land ontdekken, vaak voor het eerst op hun zelf gaan wonen en zelfstandig worden. 

Wij hebben voor u de meest gestelde vragen en antwoorden van ouders op een rijtje gezet.

1. Is Curaçao veilig genoeg voor een student om stage te lopen?

Ons antwoord hierop is kort maar krachtig: ‘Ja’. Wij zeggen dit niet vanuit eigen belang, maar vanuit de overtuiging dat dit echt het geval is.

Curaçao is een eiland dat valt onder het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een eiland met Nederlandse eigenschappen zoals taal en onderwijs, wet- en regelgeving. Een student krijgt dus niet een grote cultuurshock te verwerken alleen leren zij wel om te gaan met andere normen en waarden.

Zoals beschreven is Curaçao qua criminaliteit te vergelijken met een grote stad. Er zijn buitenwijken die je liever niet wilt bezoeken omdat de armoede daar hoog is waardoor het contrast tussen arm en rijk dan erg groot is. In de praktijk zijn in deze wijken de jongeren nooit te vinden, want er zijn geen bedrijven waar studenten stage lopen, er is geen huisvesting en er zijn geen winkels.

Als uw zoon of dochter zich als een beetje verstandig gedraagt is er geen enkele reden om aan te nemen dat Curaçao niet veilig zou zijn.

We hebben hier een uitgebreide blog over geschreven met meer informatie:
Stage op Curaçao gevaarlijk? 

2. Hoe word ik op de hoogte gebracht bij een calamiteit?

Bij de aanmelding van een student of jong werkende vragen wij standaard naar de gegevens van een contactpersoon die thuis blijft. In de meeste gevallen bent u als ouder dit. Deze gegevens dient een student verplicht aan te leveren. 

Zo kunnen wij altijd het thuisfront bereiken indien dit nodig mocht zijn. Gelukkig is dit nog nooit gebeurd, maar we nemen graag het zekere voor het onzekere. 

3. Wat kost een stage op Curaçao?

Stage lopen op Curaçao heeft een kostenplaatje die vooraf redelijk goed in te schatten is. Denk bijvoorbeeld aan de vaste eenmalige kosten zoals een vliegticket, bemiddelingskosten, kosten voor de verplichte vergunning etc.

Naast de eenmalige kosten zijn er ook de terugkerende lasten zoals huur, boodschappen en verzekering. Om uw zoon of dochter hierin te begeleiden hebben wij een superhandige budgetplanner waarbij je vooraf kunt berekenen wat de lasten zijn. Deze planner is te downloaden zodra uw kind een account heeft bij CuraStage.

Een kleine inschatting van de kosten voor het levensonderhoud hebben wij alvast vermeld in deze blog: Kosten levensonderhoud op Curaçao

4. Welke verzekeringen heeft mijn kind nodig?

Uw zoon of dochter hoeft zich niet uit te schrijven in Nederland om te mogen stage lopen of te werken op Curaçao. Je mag namelijk 8 maanden buiten Nederland verblijven en ingeschreven blijven.

De zorgverzekeringsplicht vanuit Nederland loopt dus gewoon door. Wij adviseren altijd om een reisverzekering af te sluiten zodat eventuele (extra) medische kosten vergoed worden. Let hierbij wel op dat er wordt gekozen voor een Werelddekking en niet alleen voor een Europese dekking.

Er bestaan speciaal verzekeringen voor studenten die stage gaan lopen in het buitenland en dus ook voor Curaçao!

5. Welke rol speelt CuraStage bij het regelen van een stage?

CuraStage helpt niet alleen bij het regelen van een stageplaats of werkplek maar nog veel meer! We zijn een allround bemiddelingsbureau die het gehele proces in vijf grove delen splitst, namelijk:

1. Stageplaats of werkplek vinden
3. Vervoer regelen
5. Ophalen vanaf het vliegveld 
 
Zoals u kunt lezen, regelen wij het gehele proces en komt uw dochter of zoon niet voor verrassingen te staan en kan de tijd op Curaçao goed voorbereid beginnen. 

6. Waarom een stagebureau inschakelen in plaats van zelf regelen?

We kunnen uiteraard redenen benoemen waarom het juist goed is om alles zelf te regelen en dat het natuurlijk bemiddelingskosten bespaart. Maar we zouden niet bestaan als bemiddelingsbureau als het allemaal eenvoudig te regelen valt. Het begint er namelijk mee dat wij gevestigd zijn op Curaçao en wij kunnen dus goed beoordelen of een bedrijf geschikt is voor de student of juist niet. Wat past er wel en welke match is het meeste succesvol?

Curaçao staat niet bekend als het snelst reagerende eiland en daar zal uw zoon of dochter zeker tegenaan gaan lopen ook wanneer ze op het eiland zijn. Dit is een feit en niets aan te veranderen, maar het niet kunnen vinden van een stage vanwege het uitblijven van een reactie? Dat is erg zuur en maakt het super lastig om alles te regelen. Dan hebben we het nog niet eens over de verplichte vergunning die aangevraagd dient te worden bij de overheid van Curaçao.

Een fout of een ‘vergeten-te-regelen’ komt helaas vaak voor waarbij wij worden gebeld als het al te laat is. Daarom adviseren wij minimaal 2-3 maanden voor de startdatum al bij ons aan te melden zodat er ruimte is om het een en ander te regelen.

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder en student dat ze hier aankomen op het vliegveld en er ontbreken documenten of dingen zijn niet goed afgestemd en geregeld. Via CuraStage voorkomen wij dit en zorgen we ervoor dat de start van deze fantastische ervaring soepel en goed verloopt! De ellende weegt dus niet op tegen de vergoeding.

Waarom voor CuraStage kiezen?

Samenwerking op maat

Betaal niet voor onnodige diensten, bepaal zelf waar je gebruik van wilt maken.

CuraStage account

Gratis XXL Budgetplanning en alle relevante informatie vind je in jouw account.

Gevestigd op Curaçao

CuraStage is gevestigd op Curaçao en heeft nauw contact met bedrijven.

Kies je huisvestiging

Bij CuraStage bekijken we welke huisvestiging het beste bij jouw wensen aansluit.

Kortingen op Curaçao

Kom je via CuraStage naar Curaçao? Dan krijg je leuke kortingen bij onze partners.

Goed bereikbaar

Vijf dagen per week zijn wij geopend en bereikbaar via de mail, telefoon & WhatsApp.

Ben jij op zoek naar een leuke stageplaats op Curaçao of misschien wel een leuke baan? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor de leukste vacatures op Curaçao meld je aan bij CuraStage.

Antonio Vötsch Cortés
Antonio Vötsch Cortés
04/02/2024
Very good organization, always there to help you out and they find you an internship place very quickly.
Merel Van den berk
Merel Van den berk
23/01/2024
CuraStage heeft me heel goed geholpen bij het regelen van huisvesting-huurauto en vergunning. Doordat je contact hebt via whatsapp zijn ze makkelijk bereikbaar en reageren ze dezelfde dag nog. Ze hebben er voor gezorgd dat ik zonder zorgen naar Curaçao kan gaan! Dankjewel voor de goede en snelle service!
Luna Thijssen
Luna Thijssen
23/01/2024
Heel fijn bedrijf, heeft me geholpen aan een leuke stage, schattig huis en een auto om daar te huren. Zeker aan te raden 🙂
Elske Ruijter
Elske Ruijter
22/09/2023
Erg leuke stage gehad en veel geleerd. Ik ben goed geholpen door Roel en Marrit en heb een onvergetelijke tijd gehad op het eiland. Bedankt Roel en Marrit!
margriet
margriet
20/09/2023
Fijne samenwerking, ik kon al mijn vragen stellen en werd altijd vriendelijk en snel geholpen! Erg fijn om een tussenpartij te hebben die achter je staat als het gaat om het zoeken van een werkplek of een appartement en aan alle ‘to do’ punten denkt voordat je voor een langere tijd naar het buitenland gaat (erg handig als je zelf wat chaotisch bent aangelegd :)).
Gerben Hoekstra
Gerben Hoekstra
18/09/2023
CuraStage heeft mij perfect geholpen voor het regelen van de gewenste huisvesting op Curaçao. Aan alles werd gedacht en de communicatie was uitstekend. Heel erg bedankt voor de service!
Linda Koster
Linda Koster
18/09/2023
Ik ben super goed geholpen bij het vinden van een stageplek en een verblijf en bij het verzamelen van alle benodigde documenten. Heel fijn contact en altijd snel antwoord bij vragen. Een echte aanrader!
Tessa Nederstigt
Tessa Nederstigt
07/03/2023
CuraStage heeft me echt top geholpen! ik was vrij impulsief met het idee gekomen om naar Curaçao te vliegen om stage te gaan lopen en CuraStage heeft alles voor me geregeld zodat ik onbezorgd op pad kon. Je word zelfs opgehaald van het vliegveld en dat is heel fijn als je in je eentje aan de andere kant van de wereld aankomt. Super lieve mensen dus ik zou CuraStage aan iedereen aanraden! Stage op Curaçao is echt de beste keuze die je kan maken, doordeweeks werken en s 'avonds en in het weekend op het strand liggen en feesten. Het eiland zit vol met studenten dus je leert snel veel nieuwe mensen kennen en je maakt onvergetelijke herinneringen.
Daniëlle Wiegeraad
Daniëlle Wiegeraad
13/02/2023
CuraStage heeft mij geholpen bij het vinden van een huisvesting + huurauto op Curaçao. Er is hele fijne begeleiding en door de communicatie via Whatsapp zijn ze makkelijk bereikbaar. Je kan de medewerkers over van alles advies vragen en zij helpen je er dan dezelfde dag nog bij 🙂
Aalt Kos
Aalt Kos
08/02/2023
CuraStage is sowieso een dikke aanrader! Ik was aan de late kant met stage lopen maar door de hulp van CuraStage is alles super snel geregeld. Ze regelen echt alles voor je voor een hele goede prijs, hiervoor wil je niet zelf aanklooien. Huisvesting, vervoer, alle verschillende papieren en ze zoeken een hele leuke stage plek voor je! :))) Thanks allemaal!

Voor scholen

Studenten hebben bij de meeste opleidingen de mogelijkheid om stage te lopen en dan ook in het buitenland! Super, wij ondersteunen deze initiatieven altijd omdat het een unieke ervaring is die zowel op professioneel als persoonlijk vlak bijdraagt aan de ontwikkeling van de student. 
 
Hierbij is het wel fijn dat alles goed geregeld wordt en u als school de student op pad kunt sturen om het geleerde in praktijk toe te passen en praktijkervaring op te doen. 
 
CuraStage zorgt ervoor dat de student goed voorbereid richting Curaçao komt om stage te lopen. Hierbij regelen wij onder andere:
– Een passende stageplaats die goed gekeurd is door zowel de student als de opleiding.
– Huisvesting
– Vervoer
– Verplichte stagevergunning
– Transfer vanaf het vliegveld naar de huisvesting. 
 
Vanuit een goede start zijn bovenstaande elementen van belang. 
 
Sommige scholen vinden het belangrijk dat de student zelf een passende stageplaats of opdracht regelt. In de praktijk blijkt dit erg lastig op Curaçao, maar hiervoor is het ook mogelijk om bij CuraStage losse diensten af te nemen waarbij we alleen de gewenste onderdelen regelen.
 
Zo kan de student bijvoorbeeld zelf een stage regelen en/of huisvesting en de rest uit handen geven. Alles is dus mogelijk! 
 
Heeft u als school interesse om samen te werken of nog vragen? Dan komen wij graag met u in contact. 
© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!