Vrijwilliger op Curaçao

Heb je zin in een leuke uitdaging als vrijwilliger op Curaçao? Super! Word vrijwilliger op Curaçao, dit kunnen wij alleen maar aanmoedigen.

Op Curaçao heeft niet iedereen voldoende middelen om rond te kunnen komen en kunnen soms wel een handje extra gebruiken om bepaalde zaken geregeld te krijgen.

Er zijn op Curaçao veel bedrijven en stichtingen die zich inzetten voor de maatschappij en staan zeker te springen om mensen zoals jij!

Vrijwilligerswerk op Curaçao? Meld je aan!

Heb je zin om een aantal weken of maanden je in te zetten voor het eiland en iets goeds te doen? Schrijf je dan nu in om vrijwilligerswerk te doen op Curaçao! Het staat super goed op je CV en het eiland wordt er ook beter van.

Het werk is altijd zeer uiteenlopend en je kunt kiezen uit diverse doelgroepen. Kortom, wij van CuraStage zien alleen maar voordelen en willen je graag van dienst zijn bij dit mooie avontuur!

Vrijwilliger zijn op Curaçao

Ook hebben wij op Curaçao een groot aantal zwerfhonden, katten en paarden die jouw hulp ook kunnen gebruiken.

Denk hierbij aan het voeren van de zwerfdieren maar ook diverse stichtingen die kunnen bestaan vanwege de vrijwilligers.

Via CuraStage kunnen wij jou plaatsen bij een stichting of bedrijf die jou zeker gaat waarderen om jouw inzet!

CuraStage, het stagebureau op Curacao
Leerling op school op Curacao

Jouw vrijwilligersavontuur goed geregeld

Bij CuraStage begrijpen we dat de weg naar vrijwilligerswerk soms ingewikkeld kan lijken, maar maak je geen zorgen, we staan voor je klaar. We kunnen je helpen bij elk aspect van je vrijwilligerservaring:

1. Vrijwilligersplek: We hebben een breed scala aan vrijwilligersmogelijkheden beschikbaar, van natuurbescherming tot onderwijs en gemeenschapsprojecten. We vinden de perfecte plek die past bij jouw passies en vaardigheden.

2. Huisvesting: Een comfortabele en veilige plek om te wonen is essentieel. Onze gezellige studentenhuizen bieden een geweldige omgeving om te ontspannen na een dag vol vrijwilligerswerk. Je deelt je huis met mede-vrijwilligers en hebt de kans om nieuwe vrienden te maken.

3. Vergunningen: We regelen de benodigde vergunningen voor je, inclusief de Verklaring van Rechtswege, zodat je legaal kunt vrijwilligen op Curaçao.

Of je nu wilt werken met lokale gemeenschappen, de natuur wilt beschermen of kinderen wilt onderwijzen, Curaçao heeft veel te bieden aan vrijwilligers.

Laat CuraStage je helpen om jouw vrijwilligersdroom waar te maken en deel te nemen aan dit prachtige eiland en de warme cultuur. Samen kunnen we een positieve impact maken en onvergetelijke herinneringen creëren!

Heb ik een ook vergunning nodig als vrijwilliger?

Een begrijpelijke vraag voor wie overweegt vrijwilligerswerk te doen op Curaçao. Het antwoord is: ja, zelfs als vrijwilliger heb je een Verklaring van Rechtswege (VRW) nodig.

Hoewel Nederlanders in beginsel zes maanden per jaar als toerist op Curaçao mogen verblijven, verandert de situatie zodra je vrijwilligerswerk gaat verrichten. Zonder een geldige VRW bevind je je namelijk in een ongewenste illegale situatie tijdens je vrijwilligerswerk.

Maar hier komt het goede nieuws: maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Je kunt ervoor kiezen om dit proces toe te voegen aan ons Samenstel pakket. Op deze manier kun je met een gerust hart aan je vrijwilligerservaring op Curaçao beginnen, met de geruststelling dat alles correct is geregeld en dat je volledig legaal en zonder enige hindernissen je vrijwilligerswerk kunt doen.

Ontdek vrijwilligerswerk op Curaçao: Waar jouw hulp een verschil maakt!

Curaçao staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en schitterende zonsondergangen, maar ook om de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk die het te bieden heeft. Hier kun je een verschil maken en deel uitmaken van inspirerende projecten in verschillende domeinen:

  1. Milieubehoud: Help bij het behoud van de natuurlijke schoonheid van Curaçao. Doe mee aan strandopruimingen of steun projecten voor de bescherming van zeeschildpadden en koraalriffen.

  2. Onderwijs: Zet je in voor de toekomst van Curaçaose kinderen door te werken in lokale scholen. Ondersteun leraren en help bij het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

  3. Gemeenschapsontwikkeling: Werk samen met lokale gemeenschappen aan projecten voor sociale ontwikkeling, zoals voedseldistributie, buurtopbouw en jeugdprogramma’s.

  4. Dierenwelzijn: Draag je steentje bij aan dierenwelzijn door te helpen in lokale dierenopvangcentra, dierenklinieken of door straatdieren te verzorgen.

  5. Gezondheidszorg: Ondersteun medische professionals en zorgverleners in lokale gezondheidscentra en ziekenhuizen.

  6. Kunst en Cultuur: Laat je creatieve kant zien door deel te nemen aan culturele projecten, kunstworkshops of lokale evenementen en festivals.

Wat je passie of interesse ook is, Curaçao heeft vrijwilligerskansen die bij jou passen. Curaçao verwelkomt vrijwilligers van over de hele wereld om samen te werken aan positieve verandering en om te genieten van het Caribische leven. 

Hoe ziet een werkdag eruit van een vrijwilliger?

Benieuwd hoe een typische dag eruitziet voor een vrijwilliger op het zonnige Curaçao? We nemen je graag mee achter de schermen van dit avontuurlijke leven, waar elke dag een nieuwe kans is om impact te maken en te genieten van het eilandleven!

Vroege Start: De meeste werkdagen beginnen vroeg, vaak met een heerlijk ontbijt in de tropische buitenlucht. 

Overdag: Afhankelijk van je gekozen vrijwilligersproject, kan je dag, of een deel daarvan, worden gevuld met taken variërend van lesgeven en natuurbescherming tot gemeenschapsdienst. Het werk is boeiend en inspirerend, met kansen om nieuwe vaardigheden te leren en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Avonden op Curaçao: De avonden kunnen gevuld zijn met sociale activiteiten, zoals diners met vrienden, culturele evenementen, of gewoon ontspannen op het strand en genieten van de zonsondergang. Het nachtleven van Curaçao biedt ook veel mogelijkheden voor entertainment.

Terug naar het Studentenhuis: De dag eindigt vaak met terugkeer naar het gezellige studentenhuis. Hier kun je verhalen delen, nieuwe vriendschappen opbouwen en plannen maken voor de volgende dag.

CuraStage
© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!