Werken Curaçao

Wil je het regenachtige Nederland inruilen voor het werken Curaçao? Wil je tijdens je verblijf het werkleven van Curaçao ontdekken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om te werken op Curaçao.

Ben je een horecatijger, dan zijn er genoeg horecagelegenheden op zoek naar jou! Ben jij avontuurlijk ingesteld en vind je het leuk om activiteiten te regelen voor toeristen? Ook dan zijn er genoeg bedrijven op Curaçao die hier mogelijkheden in hebben.

Naast de horeca en toerisme kunnen wij ook op zoek gaan naar werk in een andere sector. Dit proces vergt wat extra tijd, maar werken in een kinderdagverblijf behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden.

Wat moet er geregeld worden voor werken Curaçao?

Voor vertrek naar Curaçao wil je natuurlijk graag dat alles geregeld is zodat je onbezorgd aan je avontuur kunt beginnen. Naast het vinden van een werkplek zijn er een aantal overige zaken die noodzakelijk zijn voor je reis. Je zult een dak boven je hoofd moeten hebben, dus een verhuurcontract getekend hebben met een verhuurder van een huisvesting.

Daarnaast is het aan te raden om je door middel van een scooter of auto te verplaatsen op het eiland. Het is fijn als dit voor vertrek geregeld is zodat je de eerste dagen niet afhankelijk bent van nieuwe mensen die je leert kennen via je werk of huisvesting.

Tot slot is het van belang om een aanvraag te doen voor de verklaring van rechtswege. Iedereen die komt werken of stagelopen op Curaçao is verplicht deze vergunning aan te vragen. Vraag deze dan ook zeker aan om bij de douane niet terug te worden gestuurd of een boete te krijgen tijdens je werk.

Om alle zorgen uit handen te nemen kun je bij CuraStage alle diensten aanvragen die je nodig hebt om alles voor vertrek te regelen. 

Een werkweek op Curaçao

Een gemiddelde werkweek ziet er per werkplek heel anders uit. Bij sommige werkplekken zal je vroeg beginnen en ben je in de middag vrij. Bij andere plekken zal je een 9/5 baan hebben en er zijn ook plekken waar je voornamelijk in de middag/avond werkt. Waar je ook werkt, je zult vrije dagen en uren goed kunnen besteden. Dit kan door te gaan sporten, te relaxen op het strand, het eiland te ontdekken, activiteiten te doen of naar feestjes te gaan.

Op Curaçao is er behalve op maandagavond elke avond een uitgaansgelegenheid open. Op maandagavond kun je werkdag eindigen door voor een paar euro naar de bioscoop te gaan.

Er zijn veel stagiaires en jongwerkenden die vanuit Nederland een aantal maanden naar Curaçao komen, je zult dus snel nieuwe mensen kennen. Je zult je in je vrije tijd dus nooit vervelen.

CuraStage

Handige tips!

Voordat je naar Curaçao komt hebben we nog een aantal handige tips die jouw aankomst en verblijf vergemakkelijken.

Allereerst is het belangrijk dat je alle documenten die ingediend zijn voor de vergunning geprint meeneemt naar het vliegveld. Als de douane hiernaar vraagt kun je dit makkelijk aan hun overhandigen.

Daarnaast is het handig om naast je huisvesting ook je werk, vervoer en transfer geregeld te hebben voor vertrek. Je hoeft je tijdens je avontuur dan geen zorgen te maken of je op tijd werk of bijv. een auto gevonden hebt.

Tot slot is het handig om via Facebook een whatsappgroep voor studenten/jong werkenden op Curaçao op te zoeken. Door in zo’n groep te gaan, leer je snel nieuwe mensen kennen en krijgen je handige tips over het leven als student/jong werkende op Curaçao. 

FAQ over Werken op Curaçao

Op het moment dat je het gevaar niet op zoekt dan is het zeker veilig om te wonen op Curaçao. Wij raden wel aan om een auto te huren gedurende je verblijf op Curaçao. Dit in verband met de kwaliteit van de wegen en de veiligheid.

Werken op Curaçao is zeker veilig. Doordat je via CuraStage alles kunt regelen weet je zeker dat je bij een betrouwbare werkgever in dienst komt en dat je papierwerk in orde is!

Als je verblijft in een studentenhuis of een complex met studio’s zal je via je huisvesting snel nieuwe mensen leren kennen.

Daarnaast zijn er veel jong werkenden op het eiland. Je hebt dus een grote kans dat er genoeg leeftijdsgenoten werken bij jouw werkplek. Mocht je toch weinig in contact komen met leeftijdsgenoten zijn er via facebook verschillende whatsapp groepen te vinden.

Via zo’n groep kun je een oproepje doen met een voorstel voor bijv. het bezoeken van een strandje. Er komen op dit soort berichten altijd een aantal berichten van mensen die dit leuk lijken. Kortom nieuwe mensen leer je snel kennen!

Het gemiddelde uurloon op Curaçao ligt op 12 gulden per uur. Gulden deel je ongeveer door twee en dan zit je op de euro. Het zal dus ongeveer 6 euro per uur zijn. Dit ligt een stuk lager dan in Nederland hout hier dus rekening mee voordat je naar Curaçao komt.

Overigens mag dit uurtarief de pret niet drukken want er zijn ook werkgevers die een vast bedrag per maand geven en vergeet niet de ervaring die je ervoor terug krijgt!

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!