Werken op Curaçao!​

Heb je zin in een avontuur en wil je graag werken op Curaçao? Bijvoorbeeld werken in de horeca of juist op een marketing afdeling, het kan allemaal.

Niets is leuker dan voor een bepaalde periode of misschien wel voor altijd te werken en wonen op Curaçao. Om te werken op Curaçao heb je wel een goede voorbereiding nodig, CuraStage helpt je hierbij.

Nieuwsgierig naar onze huidige vacatures? Bekijk alle vacatures  hier. Mocht jouw gewenste vacature er niet tussen staan, meld je dan ook aan en wij vinden de gewenste vacature op Curaçao voor jou!

Kom werken op Curaçao en meld je aan!

Een belangrijk onderdeel is dan natuurlijk wel een leuke werkplek waar je je geld kunt verdienen en wij helpen je hier graag bij!

Via CuraStage kun je gaan werken op Curaçao en en wij hebben tal bedrijven in onze portfolio die jongeren zoeken. Het enige wat jij hoeft te doen is je aan te melden zodat wij voor jou aan de slag kunnen!

Bepaal eenvoudig zelf welke diensten jij wilt

Bij CuraStage werken wij niet met pakketten maar gewoon met diensten die je zelf kunt kiezen. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig voor diensten betaalt die je niet eens nodig hebt.

Wij werken op basis van een aanbetaling waardoor we extra ons best voor je kunnen doen omdat we zeker weten dat je wilt werken op Curaçao. Mocht het ons niet lukken om een baan voor je te vinden, dan krijg je gewoon je aanbetaling weer terug!

Wij hebben super veel vacatures voor werk op Curaçao dus het is alleen een kwestie van de juiste vacature koppelen aan jou.

CuraStage
Werken bij een duikschool op curacao

Het Leven op Curaçao: Werk, Kosten en Genieten!

Een avontuur op Curaçao, dat klinkt als een droom die uitkomt! Maar voordat je je koffers pakt, laten we even stilstaan bij enkele belangrijke details om jouw Caribische reis soepel te laten verlopen.

1. Salarisvergelijking: Hier op Curaçao liggen de lonen doorgaans lager dan in veel Europese landen. Ter illustratie: wat je in Nederland bijvoorbeeld € 2.000 per maand zou verdienen, komt neer op ongeveer 2000 Antilliaanse gulden (ANG) hier, wat ongeveer € 1.000 is. Dit verschil in loonniveau is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van je financiën voor je tijd op het eiland.

2. Huisvesting en Levensonderhoud: Huisvesting op Curaçao kan prijzig zijn, vooral in toeristische gebieden. Het is slim om vooraf onderzoek te doen naar huurprijzen en beschikbaarheid. Wat betreft boodschappen en dagelijkse uitgaven, bereid je voor op prijzen die kunnen variëren, vooral voor geïmporteerde producten. Lokale markten en budgetopties kunnen helpen om je uitgaven onder controle te houden.

3. Het Tijdsverschil: Vergeet niet dat er een tijdsverschil is tussen Curaçao en Europa, variërend van 5 tot 6 uur, afhankelijk van zomertijd en wintertijd in Europa. Dus, als je dat telefoontje naar huis plant, houd rekening met het verschil in tijdzones.

4. Geniet van het Eiland: Maar laten we niet vergeten waarom je naar Curaçao komt! Dit eiland biedt ongelooflijke schoonheid, warme mensen en een relaxte levensstijl. Naast werken en budgetteren, zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt om te genieten van de prachtige stranden, de cultuur, en de levendige atmosfeer.

Het leven hier kan anders zijn, maar het is een unieke kans om te groeien, te leren en te genieten van alles wat dit Caribische juweeltje te bieden heeft!

Heb ik een werkvergunning nodig?

Een veelgestelde vraag voor wie plannen maakt om naar Curaçao te gaan werken, stagelopen of zelfs vrijwilligerswerk te doen. Het antwoord is: ja, je hebt een Verklaring van Rechtswege (VRW) nodig.

Hoewel Nederlanders in beginsel zes maanden per jaar als toerist op Curaçao mogen verblijven, verandert de situatie zodra je gaat werken of stage gaat lopen. Zonder een geldige VRW bevind je je namelijk in een illegale situatie op de werkplek.

Het goede nieuws is dat je je geen zorgen hoeft te maken, want wij kunnen dit proces voor jou afhandelen. Je kunt er voor kiezen om het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege als optie toe te als dienst tijdens je aanmelding. Op deze manier kun je met een gerust hart aan je avontuur op Curaçao beginnen, wetende dat alles in orde is en dat je legaal en probleemloos kunt werken.

Huisvestiging als werker op Curaçao

Wanneer je als werker de sprong waagt naar het betoverende Curaçao, hoef je je geen zorgen te maken over waar je je koffers neerlegt. Onze gezellige studentenhuizen staan ook voor jou open, of je nu komt om te werken of stage te lopen!

Op Curaçao is de gemeenschap van avonturiers groot, en we verwelkomen graag werkers om zich aan te sluiten bij de mix van culturen en ervaringen. Onze studentenhuizen bieden niet alleen een comfortabele plek om te wonen, maar ook de kans om nieuwe vrienden te maken, verhalen te delen en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Dus, of je nu naar Curaçao komt om te werken aan je carrière of om een nieuw hoofdstuk van je leven te schrijven, we hebben de perfecte huisvesting voor je. Een thuis ver van huis, waar avontuur en gezelligheid samenkomen!

Wat voor werk kun je doen op Curaçao?

Op Curaçao zijn er verschillende mogelijkheden voor werk, afhankelijk van je vaardigheden, achtergrond en, heel gelijkrijk, je interesses ;-). Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten werk en sectoren waarin wij op Curaçao werk voor je kunnen vinden:

  1. Toerisme en horeca: De toeristische sector is een van de grootste werkgevers op Curaçao. Hier kun je banen vinden in hotels, restaurants, bars, duikscholen, touroperators en meer. Functies variëren van ober tot hotelmanager, duikinstructeur tot entertainmentcoördinator.

  2. Onderwijs: Als je een onderwijsachtergrond hebt, kun je mogelijk werken als leraar op een lokale school of internationale school op Curaçao.

  3. Gezondheidszorg: Er is vraag naar medisch personeel op Curaçao, inclusief artsen, verpleegkundigen, tandartsen en paramedici.

  4. Cultuur en entertainment: Als je creatief bent en een passie hebt voor kunst, muziek, dans of entertainment, kun je mogelijk werken in de culturele en entertainmentindustrie van Curaçao.

CuraStage
© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!